-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Simonaitytės bibliotekoje – vakaras Lietuvos laivyno metraštininkui Romui Tijūnėliui

Vasario 3 d. (pirmadienį) 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos III aukto hole vyks Vincento Romo Tijūnėlio autorinis vakaras ir parodos  „Palydėjęs, turiu sugrįžti“ atidarymas. Paroda skirta Romo Tijūnėlio 75-mečiui.
Romas Tijūnėlis
Romas Tijūnėlis / Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos nuotr.

Dalyvaus: autorius, Juozas Šikšnelis, Adelė Žičkuvienė, Petras Bekėža, Lietuvos jūrininkų sąjungos, jūrų kapitonų klubo ir jūrinės visuomenės atstovai.

Vincentas Romas Tijūnėlis jūrai atidavė 18 metų, o iš viso su jūriniu verslu yra susijęs 34 metus. Lietuvos jūrininkų sąjungos nariu jūrininkas yra nuo pat atkūrimo, taip pat jis ir ilgalaikis tarybos narys. Jūrininkas visuomeniniais pagrindais yra parengęs nemažai knygų apie Lietuvos laivybos istoriją, išleidęs prisiminimų knygelių. V. R. Tijūnėlis 2005 m. apdovanotas Jūrų transporto darbuotojo garbės ženklu, kurį teikia Susisiekimo ministerija.

Parodoje, skirtoje Romo Tijūnėlio 75-osioms gimimo metinėms, eksponuojama Klaipėdos universiteto leidykloje išleistos R. Tijūnėlio parašytos ar sudarytos knygos: „Ar Lietuva jūrų valstybė?" (1998), „Laivynas, jūra ir tauta" (1999), „Išplaukė, kad nebegrįžtų" (2001), „Lietuvos jūrų laivyno vyriausieji mechanikai" (2004), „Jūreivystė prisiminimuose ir nuotraukose" (2005), „AB „Laivitė" istorija" (2006), „Dingo kaip rūkas" (2006), „Jūreivystės miniatiūros ir ne tik..." (2007), „Jūra šaukia, krantas kviečia" (2008), „Jūra – vartai į pasaulį" (2009), „Atgimusi Lietuvos jūrininkų sąjunga" (2009), „Gyvenimo prasmės beieškant“ (2011).

Taip pat parodoje eksponuojami įvairūs apdovanojimai, garbės raštai, dokumentai bei suvenyrai iš įvairių šalių, kuriose teko pabūti laivyne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius