-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilnių atkeliauja švenčių dvasia

Vos tik spėju pasidžiaugti sniegu, jis ištirpsta. Bet atradau kitą džiaugsmą – saulėgrąžomis lesinti zyles. Nors ir smulkmena, bet maloni. Smagu ir tai, kad Vilniuje pamažu įsisiūbuoja Kalėdų dvasia. Ją pajusti šį savaitgalį kviečiu visus.
Vaikučių rankdarbiai netrukus buvo išpirkti. Minioje girdėjosi pasvarstymų - gal tokia mugė galėtų veikti ištisus metus?
Šeštadienį vyks jauki paroda paroda „Angelų vaikai – su meile Jums“. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Linksmų plaučių aktoriai 

Fotodiena.lt nuotr./„No Theatre“
„No Theatre“

Jaunieji „Utopia“ teatro aktoriai sukūrė projektą „No Theatre“, o saldžiausius jo vaisius parodys jau šį savaitgalį. Gąsdinę ir stebinę praeivius ir vairuotojus Vilniaus gatvėse, dabar jie ruošia staigmenas išskirtinio koncerto „No Concert“ metu. Teatralizuotas jų pasirodymas sau vietą rado „Menų spaustuvėje“. 

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 20 Lt.

Ateina Kalėdos 

Rytoj sostinė pradės alsuoti šventėmis – į Vilnių žengia „Kalėdos sostinėje '09“.  Rotušės aikštėje 12 val. bus atidarytas spalvingas Kalėdų miestelis, kuriame įsikurs tautodailininkų ir amatininkų mugė. Ji ne tik apglėbs šventine nuotaika, bet ir kvepės kava bei karštu vynu, o šalia milžiniškoje sofoje įsikurs kavos muziejus. Beje, per mugės atidarymą artistų trupė iš Didžiosios Britanijos „The Dream Engine“ demonstruos akrobatinius triukus su heliu, o 16 val. jie vėl pasirodys Rotušės aikštėje įžiebiant eglę. 

LDM nuotr./V.Kasiulio paveikslas „Knygų pardavėjai prie Senos Paryžiuje“.1960 m.
„Knygų pardavėjai prie Senos Paryžiuje“.1960 m.

Pražys rojaus sodai 

Vilniaus paveikslų galerija (Didžioji g. 4) šįvakar dirbs ilgiau nei įprasta – vakare atidaroma tarptautinė dailės paroda „Vytauto Kasiulio rojaus sodai“, sudaryta iš Paryžiaus, Niujorko, Vilniaus ir Kauno kolekcijų. Dailininkas V.Kasiulis – vienas iš nedaugelio lietuvių menininkų, pasiekusių pripažinimą pasaulinėje meno erdvėje. Parodoje bus pristatyta per 150 jo kūrinių. Jei jums nesvetima romantika, užeikite. 

Kada – penktadienį nuo 18 val. Kiek – 6 Lt. 

Tiesiog premjera

Gretos Skaraitienės nuotr./Spektaklis „Premjera“
Spektaklis „Premjera“

Kroatų ir lietuvių šokis? Kaip jis atrodo galite sužinoti šįvakar užsukę į Ūkio banko teatro areną. Spektaklį sukūręs Gyčio Ivanausko ir  Sanja Tropp Fruhwald duetas pasiūlys žiūrovams spalvingą veiksmą su įdomiais kostiumais ir dainomis. 

Kada – penktadienį 19 val. Kiek – 40–60 Lt.

Angeliškas grožis 

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Šilti veltiniai papuošalai grožiu ir kokybe nenusileido profesionalių meistrų darbams.
Mugėje - ir šilti veltiniai papuošalai.

Vilniaus mokytojų namų II aukšto fojė šeštadienį suspindės tyrais jausmais ir šventine šiluma. Čia vyks kasmetinė kalėdinė mugė – paroda „Angelų vaikai – su meile Jums“. Savo sukurtais darbeliais iš stiklo, molio, medžio, siūlų prekiaus Lietuvos specialiųjų ugdymo įstaigų ir pensionatų vaikai, o atėjusius linksmins studijos „Mikrofonas“ dainininkai ir iliuzionistas Mantas Wizartas. 

Kada – šeštadienį 11 – 16 val. Kiek – nemokamai. 

Didingas sekmadienis
 

Kultūringą laisvalaikį mėgstančių vilniečių savaitgalį vainikuos vienintelis garsiausių Lietuvos operos dainininkų bei vieno žymiausių pasaulio mecosopranų Jelenos Obrazcovos koncertas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Vienoje scenoje pasirodys nematyta daugybė garsių operos veidų – Virgilijus Noreikia, Sigutė Stonytė, Irena Milkevičiūtė, Vytautas Juozapaitis, Asmik Grigorian, Vaidas Vyšniauskas, Edmundas Seilius. Visos šios iškilmės skirtos pagerbti vieną žymiausių Lietuvos operos asmenybių – solistą Joną Jocių, švenčiantį 80-ties metų jubiliejų.

Organizatorių nuotr./Miuziklo „Thriller – Live“ akimirka
 „Thriller – Live“ akimirka

Kada – sekmadienį 19 val. Kiek – 40–200 Lt. 

Norėdami pabaigti savaitgalį dar trankiau, rinkitės vakarą kartu su miuziklu „Thriller – Live“. „Utenos“ pramogų arenoje skambėsiančios popdievaičio Michaelo Jacksono dainos paglostys ne vieno jo gerbėjo širdį. 

Kada – 20 val. Kiek – 60–100 Lt. 

P.S. Jei kas svajoja apie Ibisos karštį, gali penktadienį vakare užsukti į „Crystal Lounge“ barą, Vilniaus g. 31, kur plokšteles sukios Ibisos klubo „Amnesia“ rezidentas iš Ispanijos DJ Les Schmitz.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius