Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilnių atvykęs dirigentas Valerijus Gergijevas dėl užimtumo nesiskundžia

Šeštadienį Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT) koncertuojantis žymus Rusijos dirigentas Valerijus Gergijevas sako, kad išlaikyti didelį tempą ir gausybę koncertų padeda meilė darbui, todėl skųstis dėl didelio užimtumo jam nereikia.
Valerijus Gergijevas
Valerijus Gergijevas / LNOBT nuotr.

„Aš galiu klausytis E.Griego, W.A.Mozarto kūrinių (...) ir dar, jai reikia, galiu padiriguoti“, – spaudos konferencijoje juokavo dirigentas.

Jis atvyko į Lietuvą koncertuoti su Peterburgo Marijos teatro simfoninio orkestru. 

Į spaudos konferenciją V.Gergijevas atvyko tiesiai iš stoties. Kaip teigiama LNOBT pranešime, orkestras atvažiavo iš Karaliaučiaus į Vilnių šeštadienį pavakare. Po koncerto jis išvyks į Minską.
„Jausmas toks, kad norisi tik nenusibosti. Bandysiu tokios taisyklės laikytis, grafikas neleidžia čia nuolat atvykti“, – apie atvykimus į Lietuvą kalbėjo V.Gergijevas. Jis sakė, kad pirmą kartą Lietuvoje buvo 1983 metais.

Koncerto metu Peterburgo Marijos teatro simfoninio orkestras atliks Rodiono Ščedrino simfoninę freską „Lietuviška sakmė“, Algirdo Martinaičio „Nebaigtąją simfoniją“ ir Gustavo Mahlerio „Penktąją simfoniją cis-moll“.

Menininkas pasakojo, kad su A.Martinačio kūriniu susipažino tik peržiūrėjęs natas, o orkestras dar nėra jo grojęs. „Jūs mus bausite labai stipriai – dėl pirmo karto“, – juokavo dirigentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius