-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilnių atvyksta garsus austrų kompozitorius Wolfgangas Mittereris

Į Vilnių atvyksta garsus austrų kompozitorius Wolfgangas Mittereris – sukrečiančios operos „Massacre“ apie Šv. Bartlamiejaus nakties žudynes Paryžiuje autorius. Spalio 27 d. 18 val. prieš spektaklį Nacionaliniame dramos teatre rengiamas pokalbis su žymiuoju kūrėju.
Kompozitorius Wolfgangas Mittereris
Kompozitorius Wolfgangas Mittereris / Gaidos festivalio nuotr.

Apie Wolfgangą Mittererį (g. 1958) sakoma, kad jo muzika gimsta iš nenuspėjamų sugretinimų: jis drąsiai suveda dainininkus ir elektroniką, džeržgiančius pjūklus ir vargonus, tūkstantinį chorą ir kuklų instrumentinį ansamblį. Penktąją dešimtį perkopęs Mittereris yra smalsus kūrėjas, nevengiantis ir pats pamuzikuoti kaip įvairių eksperimentinės muzikos grupių – nuo džiazo iki „new wave“ – narys.

Operą „Massacre“ pagal XVI a. britų dramaturgo Christopherio Marlowe pjesę „Žudynės Paryžiuje“ Wolfgangas Mittereris sukūrė prestižinio Austrijos festivalio „Wiener Festwochen“ užsakymu 2003 metais. Ji iš karto buvo pripažinta kaip išskirtinis XXI a. operos kūrinys, kuriame ypač aštriai ir šiuolaikiškai iškeliamos amžinojo blogio temos – kova dėl valdžios, fanatizmas, sąmokslas, išdavystė.

Lietuvos publikos teismui aktualios muzikos festivalis „Gaida“ pateikia platų pripažinimą daugelyje Europos scenų jau pelniusį 2008 metais sukurtą operos pastatymą. Spektaklis atmintin įsirėžia ne tik operinį dainavimą, elektroniką ir orkestrą jungiančia muzika, bet ir atvira modernaus šokio kalba bei netikėtu kontrastu tarp istorinių kostiumų ir šiuolaikiškų videoprojekcijų. Pastatymo režisierius Ludovic’as Lagarde’as taip pat atvyksta į Vilnių ir drauge su kompozitoriumi dalyvaus susitikime.

Kitą dieną, spalio 28-ąją, 18 val. prieš garso ir vaizdo projekto „Smėlio laikrodžiai“ premjerą Menų spaustuvėje rengiamas panašus pokalbis su jo autore, kompozitore Juste Janulyte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius