Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Į Vilnių atvykstančiame šou „Didysis Getsbis“ – vienas garsiausių pasaulio baleto šokėjų

Jau kitą sekmadienį, spalio 30-ąją, Lietuvos publika pirmą sykį gėrėsis įspūdingu šokio ir muzikos šou „Didysis Getsbis“, kuriame pasirodo visame pasaulyje garsūs artistai. Į Vilniaus „Siemens“ pirmą sykį atvykstančio reginio pagrindinė žvaigždė – vienas žymiausių šiuo metu pasaulio baleto šokėjų Denisas Matvijenko.
Denisas Matvijenko
Denisas Matvijenko / Organizatorių nuotr.

Pagal populiarųjų JAV rašytojo Francio Scotto Fitzgeraldo romaną sukurtame šou atlieka tarptautinė trupė, sudaryta iš garsių įvairių žanrų šokėjų – nuo baleto iki moderniojo šokio.

Šūkiu „Daugiau nei baletas“ pristatomą spektaklį sukūrė Dwightas Rhodenas – Lietuvoje ne kartą viešėjusios ir pilnutėlėse salėse pasirodymus rengusios garsios JAV trupės „Complexions“ įkūrėjas

Muziką „Didžiajam Getsbiui“ sukūrė populiarus Rytų Europos kompozitorius Konstantinas Meladzė, o pagrindinį vaidmenį atlieka šio šou meno vadovas – tarptautinė baleto žvaigždė Denisas Matvijenko.

Kad Lietuvos publika galėtų deramai įvertinti visas reginio subtilybes ir šokėjų judesių grakštumą, „Didysis Getsbis“ bus rodomas sumažintame „Siemens“ arenos variante – visi žiūrovai spektaklį galės matyti iš arti.

Bilietai į prieš dvejus metus sukurtą ir jau šokio sensacija vadinamą šou platinami visose „Tiketos“ kasose ir internetu.

Organizatorių nuotr./Denisas Matvijenko
Organizatorių nuotr./Denisas Matvijenko

„Didžiojo Getsbio“ scenoje šoka artistai iš „Complexions“, Sankt Peterburgo Marijos teatro, Maskvos Didžiojo teatro, Kijevo nacionalinio operos ir baleto teatro bei kitų šokio žinovams puikiai žinomų baleto trupių.

Tačiau šiame spektaklyje susipina ne tik baletas, bet ir modernusis šokis bei kiti stiliai – vienas artistų net yra ekstravagantiškos grupės „Kazaky“, kuri pasirodė dainininkės Madonnos klipe, narys.

Visi bilietai į spektaklio premjerą Kijeve prieš dvejus metus buvo išgraibstyti, iki jos likus porai savaičių. Specialiame šio šou klipe nusifilmavo ir Rusijos popžvaigždė – „Eurovizijoje“ sužibėjusi dainininkė Polina Gagarina:

VIDEO: Полина Гагарина и Денис Матвиенко - Immortal feeling (из балета "The Great Gatsby")

Ryškiausia šio aistringo ir talento kupino šou žvaigždė – žinoma, yra šiuo metu vienas garsiausių pasaulio baleto šokėjų, ukrainietis Denisas Matvijenko.

Keturių tarptautinių baleto konkursų „Grand Prix“ pelnęs menininkas šoka Maskvos Didžiojo ir Sankt Peterburgo Marijos, Niujorko „American Ballet Theatre“, Milano „Teatro alla Scala“, Paryžiaus „Grand Opera“ ir kitų prestižinių pasaulio teatrų scenose.

Dnepropetrovske gimęs Denisas Kijevo valstybinę choreografijos mokyklą baigė 1997-aisiais, dar studijuodamas debiutavo Nacionaliniame Ukrainos balete, o jau 2001-aisiais tapo Sankt Peterburgo Marijos teatro solistu.

Netrukus jį pradėta kviesti į prestižines Maskvos, Paryžiaus, Milano baleto scenas, o 2009-aisiais Denisas tapo ir Marijos teatro primarijumi.

Nuo Japonijos iki JAV – daugybės pasaulio šalių scenose šokęs Denisas Matvijenko tvirtina, kad vadovauti „Didžiojo Getsbio“ kūrimui buvo dar didesnis iššūkis.

Žurnalui „Vogue“ šokėjas pasakojo ne tik apie šį projektą, bet ir leido pažvelgti į savo kasdienybės užkulisius.

Su garsia balerina Anastasija Matvijenko prieš trylika metų šeimą sukūręs šokėjas – išvaizdus vyras, kuriuo žavisi daugybė moterų, tačiau jis patikino, kad niekada neturėjo pomėgio veltis į aistringus romanus.

Kartais atrodo, kad išvis nebuvo jokių romanų – iškart susituokiau ir ramu, – D.Matvijenko.

„Nepamenu jokių nuotykių su moterimis ne iš baleto pasaulio. Tai buvo labai seniai. Kartais atrodo, kad išvis nebuvo jokių romanų – iškart susituokiau ir ramu“, – juokėsi šokėjas.

Jis prisipažino, kad išlaikyti darnius santykius padeda būtent vienodos profesijos.

„Kai susituokėme, septynis mėnesius per metus keliaudavau dėl gastrolių. Jei mano žmona pati nebūtų balerina ir tiek pat daug nekeliautų, jai tikriausiai būtų atsibodę manęs laukti. Bet tokia jau mūsų profesijos kaina.

Mūsų dukrai – treji su puse, ji nuolat būna užkulisiuose, ploja ir pati šoka. Manau, neišvengiama, kad ir ji užaugusi šoks baletą“, – pasakojo Denisas Matvijenko.

Šokėjui – trisdešimt septyneri, tačiau daugelis gerbėjų mano, kad jis maždaug dešimtmečiu jaunesnis. Anot šokėjo, taip yra todėl, kad baleto artistai dėl nuolatinių treniruočių tiesiog išlaiko geresnę fizinę formą.

„Tačiau jei aš nesiskutu keletą dienų, iškart atrodau vyresnis. Iš tiesų tada atrodau kaip girtuoklis“, – kvatojosi Denisas.

Jo nuomone, baletui analitinis mąstymas yra tiek pat svarbus, kaip ir treniruotas kūnas – mat kiekvieną sekundę reikia apskaičiuoti šuolių kampą ir judesius.

Įdomu tai, kad baleto šokėjai vyrai, anot Deniso, gerbėjų dėmesio gauna tiek pat, kiek ir moterys.

„Gauname gėlių, papuošalų, net brangių dovanų. Japonijoje tebeturiu gerbėjų, kurie iki šiol man laiškus rašo laužyta rusų kalba.

Puikiai žinau, kad turiu tai vertinti ir branginti“, – sakė spalio 30-ąją „Siemens“ arenoje žiūrovus žavėsianti „Didžiojo Getsbio“ žvaigždė.

Ištraukos iš „Didžiojo Getsbio“:

VIDEO: „Didžiojo Getsbio“ baleto fragmentai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius