Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingu renginiu metus vainikavo 2016-ųjų Lietuvos mažoji kultūros sostinė Merkinė

2016-ieji Merkinei buvo ypatingi – miesteliui ir visai jo bendruomenei teko garbė nešti Lietuvos mažosios kultūros sostinės vėliavą Dainavos krašte. Šia gražia proga Merkinėje margaspalvę, nuotaikingą ir gausią šventinę renginių pynę turtino Merkinės talentai ir svečiai.
2016 metų mažojoje kultūros sostinėje Merkinėje surengta baigiamoji šventė
2016 metų mažojoje kultūros sostinėje Merkinėje surengta baigiamoji šventė / Varėnos rajono savivaldybės nuotr.

Metų pradžioje Varėnos kultūros centro Merkinės filiale nuskambėjo įspūdingas mažosios kultūros sostinės atidarymo ir visų metų kultūros renginių programos pristatymo renginys, o juos baigė ne mažiau įspūdingesnė baigiamoji šventė, kuri dar kartą paliudijo, kad Merkinė tikrai verta mažosios Lietuvos kultūros sostinės vardo.

Šventinį renginį vedęs merkiniškis Žygimantas Minelga sakė, kad kasmet Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos Merkinės skyriaus mokiniai ir mokytojai dovanoja merkiniškiams kalėdinę muzikinę dovaną, kuri šiemet yra ypatinga ir kupina staigmenų.

Didžiausia dovana tą vakarą gausiai susirinkusiems merkiniškiams ir svečiams buvo įspūdingas Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos jaunimo simfoninio orkestro „Simfukai“ bei Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos Varėnos ir Merkinės skyrių mokinių koncertas. Jis neabejotinai suvirpino jautriausias sielos stygas daugumai šventės dalyvių.

„Simfukai“ drauge su meno vadovu ir dirigentu Modestu Barkausku atliko žymiausius lietuvių ir užsienio kompozitorių kūrinius.

Šventės dalyvius sužavėjo Merkinės Vinco Krėvės gimnazijos mokinė Roneta Saveiskytė, kartu su orkestru įspūdingai atlikusi Marijos Magdalietės ariją iš roko operos „Jėzus Kristus superžvaigždė“. Jaunoji obojininkė Marija Šumskaitė atliko kūrinį iš kino filmo „Misija“.

Tai, kas šiemet vyko Merkinėje, atspindi merkiniškių dvasią. Merkinei neužtenka to, kad turi gražią istoriją, iškilias istorines asmenybes. Merkinė nori turėti ir ateitį.

Vėliau su „Simfukais“ drauge koncertavo Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos Merkinės ir Varėnos skyrių jungtinis choras, vadovaujamas Daivos Selevičienės ir Kęstučio Breidoko.

Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta pažymėjo, kad Merkinė šiais metais, kaip mažoji kultūros sostinė, džiugino ir garsino Varėnos kraštą bei Lietuvą savo renginiais. Jis pasveikino merkiniškius ir svečius su įspūdinga švente, padėkojo organizaciniam komitetui bei visiems prisidėjusiems, kad Merkinę šiemet ištisus metus puošė išskirtiniai kultūros renginiai, o vainikavo įspūdingas koncertas.

„Tai, kas šiemet vyko Merkinėje, atspindi merkiniškių dvasią. Merkinei neužtenka to, kad turi gražią istoriją, iškilias istorines asmenybes. Merkinė nori turėti ir ateitį. Renginiai, vykę šiais metais, dar kartą patvirtino, kad vertingiausia, ką turi Merkinė, yra žmonės. Pradedant mokiniais, kurie aktyviai dalyvavo visuose renginiuose, baigiant aktyviais gyventojais, kurie dirba įvairiose Merkinės įstaigose ir kurie yra ištikimi savo kraštui. Nors metai Lietuvos mažosios kultūros sostinės Merkinėje baigėsi, tačiau tai tik graži pradžia. Netrukus pristatysime bendrus projektus, kurie čia bus įgyvendinami. Jūs turite daug idėjų, o mes pasinaudosime turimomis galimybėmis, kad po keleto metų Merkinę matytume gausesnę ir atjaunėjusią“, – sakė meras.

Aktyviausiems, kurie prisidėjo šiais metais organizuojant Merkinės renginius, meras Algis Kašėta įteikė padėkas. Jomis buvo apdovanoti: Merkinės miestelio bendruomenės pirmininkas Arūnas Glavickas, Merkinės krašto muziejaus direktorius Mindaugas Černiauskas, Merkinės Vinco Krėvės gimnazijos direktorė Regina Sakalauskienė, Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos Merkinės filialo dailės mokytoja Rūta Lesniauskienė bei meno vadovas Kęstutis Breidokas, Varėnos kultūros centro Merkinės filialo direktorė Jurgita Keršienė bei meno vadovė Laima Jakštienė, Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato Merkinės lankytojų centro vedėjas Algimantas Černiauskas, vyriausioji specialistė Laima Saviščevienė ir Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas Ričardas Sinkevičius, Merkinės dekanas, dr. Robertas Rumšas, Merkinės seniūnijos seniūnas Gintautas Tebėra ir seniūno pavaduotoja Ieva Balukonienė.

Merkinės seniūnijos seniūnas Gintautas Tebėra pasidžiaugė, kad šį puikų projektą merkiniškiams, kuris sustiprino dvasiškai, pavyko įgyvendinti. Merkinėje šiais metais vykę renginiai praturtino ne tik miestelį, bet ir visą seniūniją.

„Projekto dėka turime didžiausią Lietuvoje rotušės maketą, daug kitų gražių dalykų. Svarbiausius tikslus mes pasiekėme, už pagalbą ir moralinį palaikymą dėkoju visiems prisidėjusiems“, – dėkojo seniūnas G.Tebėra.

Merkiniškius pasveikino Lietuvos kaimo bendruomenių asociacijos pirmininkas Povilas Saulevičius. Merkinės miestelio bendruomenės pirmininkui Arūnui Glavickui jis įteikė Seimo nario Ramūno Karbauskio padėką, o merkiniškei Laimutei Saviščevienei – Seimo narės Guodos Burokienės padėką.

Po šventinio renginio merkiniškiai ir svečiai rinkosi į kultūros centro fojė arbatos puodeliui ir bendrauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius