Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ivanausko premjeroje – asmeniška ir atvira išpažintis

Absoliutus TV3 šokių projekto „Šok su manimi“ lyderis, choreografas Gytis Ivanauskas prieš kelias savaites pristatė labai daug dėmesio ir kalbų sulaukusį šou „Fetish“. O jau kurį laiką paslapčia su kolege iš Kroatijos ruošia dar vieną premjerą. Jau netrukus bus pristatytas neseniai penktąjį gimtadienį atšventusio „Gyčio Ivanausko teatro“ septintasis spektaklis „Premjera“. Tačiau iki šios premjeros modernaus šokio teatras lapkritį dar surengs savo pasirodymus Vilniuje ir Kaune.
Gytis Ivanauskas
Gytis Ivanauskas klubinėje aplinkoje pristatys savo spektaklių miniatiūras. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pastaruoju metu be jokio atokvėpio prie daugybės projektų besisukantis Gytis Ivanauskas visgi rado laiko premjerai: „Ši idėja brendo kelis metus ir pagaliau atėjo metas ją įgyvendinti. Tai – viena iš mažų mano svajonių sukurti bendrą projektą su užsienio kūrėjais. Rasti su jais bendrą kalbėjimo toną, idėją, mintį, aktualijas. Šiuo atveju širdis buvo stipresnė už perpildytą dienotvarkę.“

Prieš premjerą pasirodymai Kaune ir Vilniuje

Jau penktadienį, lapkričio 20 d., Kauno valstybinio dramos teatro ilgojoje salėje bus pademonstruotas bene populiariausias „Gyčio Ivanausko teatro“ spektaklis „Vyrai baltais sijonais“. Šiame publikos ovacijas sukėlusiame spektaklyje apie meilės paieškas ir ilgesį riba tarp šokio ir teatro yra minimali. Čia vienodai svarbu ir šokantis, pasakojantis kūnas, ir penkios minutės tylos, per kurias aktorius-šokėjas žvilgsniu bendrauja su žiūrovais.

Kitą savaitę, lapkričio 26 d., ketvirtadienį, „Gyčio Ivanausko teatro“ kolektyvas antrą kartą pasirodys sostinės „Ūkio banko teatro arenoje“. Į debiutinį jų spektaklį šioje erdvėje atėjo pilna salė žiūrovų. Šį kartą Gytis su trupe parodys savo paskutinį spektaklį „Raudonos kurpaitės“, pastatytą pagal Hanso Kristiano Anderseno pasaką. Itin moderni šviesios, baltos ir labai moteriškos pasakos interpretacija, kurios kraupi pabaiga yra aktuali kiekvienam iš mūsų. Intriguojantis, absoliučiai originalus, užsienio tendencijomis paremtas pasakojimas taps tikru išbandymu publikai.

Gyčio duetas kartu su menininke iš Kroatijos

„Jau gruodį Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje pirmą kartą parodysime mūsų „Premjerą“. Naujas darbas apie tai, kas lieka po mūsų. Kaip mes veikiame aplinkybes ir ką įnešame į jį iš savo patirties. Spektaklis apie premjerą, kuri jau įvykusi, – trumpai apibendrina Gytis Ivanauskas. – Tai – kaip antroji diena, o prisiminimais, šokiu bei išgyvenimais scenoje mes grįžtame į tikrąją, jau įvykusią premjerą. Ir tuo pačiu scenoje rodysim, kokie mes dar būsime. Asmeniška ir atvira išpažintis.“

Anot G. Ivanausko, naujojo spektaklio šokio stilistika skirsis nuo ankstesnių jų darbų, nes didžioji „Premjeros“ choreografijos dalis buvo patikėta talentingai choreografei iš Kroatijos Sanja Tropp Fruhwald. Lietuvos žiūrovai turės puikią galimybę pamatyti tai, kas šiuo metu vyksta užsienio šokio pasaulyje.

Muziką naujam spektakliui specialiai sukūrė jaunas ir perspektyvus muzikos prodiuseris Tomas Petraitis. Spektaklyje vaidins iš kitų „Gyčio Ivanausko teatro“ spektaklių pažįstami aktoriai: Brigita Urbietytė, Evaldas Taujanskis, Paulius Tamolė, Agnė Ramanauskaitė, Naglis Bierancas ir Ieva Šimukauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius