-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įžymūs žmonės pamokose su vaikais dalysis ir gyvenimiškais patarimais

2008 metais pradėta programa „Renkuosi mokyti“ ir šiemet į mokyklas pakvies daugybę žinomų žmonių, pasiryžusių savo kailiu patirti, ką reiškia mokytojo darbas.
Daiva Urbonavičiūtė
Daiva Urbonavičiūtė mokys vaikus, kaip sukurti stilingą drabužį / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šią savaitę Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Kelmės mokyklose garsūs įvairių sričių atstovai dalysis patirtimi. Pamokas ves sinoptikas Naglis Šulija, rašytojas, režisierius Vytautas V.Landsbergis, žurnalistė Beata Nicholson, dainininkė Jurga Šeduikytė, SEB banko šeimos finansų ekspertė Julita Varanauskienė, dizainerė Daiva Urbonavičiūtė ir kiti garsūs Lietuvos veikėjai.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Julita Varanauskienė
Julita Varanauskienė

9–12 klasių mokiniams Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijoje technologijos pamokas vesianti dizainerė D.Urbonavičiūtė mokys dekoruoti marškinėlius, patars, kaip neišleidžiant daug pinigų susikurti stilingą drabužį.

„Kursime vyriško, puošnaus mergaitiško ir reklaminio stiliaus marškinėlius. Turbūt per vieną pamoką visko nespėsime, todėl teks ateiti į dar vieną pamoką“, – šypsojosi dizainerė.

D.Urbonavičiūtė paragino į pamoką mokinius ateiti stilingai apsirengusius ir  surengti trumpą fotosesiją.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Eglė Pranckūnienė
Eglė Pranckūnienė

Šeimos finansų ekspertė J.Varanauskienė Vilniaus Jeruzalės vidurinės mokyklos 9 klasės mokiniams ves pamoką apie ekonomiką, mokys, kaip tvarkyti finansus.

„Tai puiki proga nukeliauti 10 metų į priekį. 15–16 metų paaugliai yra maksimalistai, manantys, kad visi rūpesčiai baigiasi,kai imama uždirbti pinigų. Tačiau tada rūpesčiai tik prasideda“, – teigė J.Varanauskienė.

Programa, skatinanti į mokyklas pritraukti jaunų entuziastų, šiuo metu apima trylika mokyklų, kuriose dirba apie 20 aukštųjų mokyklų absolventų.

„Mes stengiamės pritraukti jaunų žmonių, kurie dar nėra taip atitrūkę nuo vaikų, kaip vyresnės kartos mokytojai“, – teigė programos „Renkuosi mokyti“ vadovė Eglė Pranckūnienė.

Šiemet planuojama į projektą įtraukti apie 30 jaunųjų mokytojų, kurie įveikę atranką dvejus metus mokytojaus mažesnių miestelių ir kaimo mokyklose, nes būtent jose labiausiai stinga jaunimo ir yra daugiausia socialiai pažeidžiamų vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius