Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jau po savaitės Šiauliai pradės švęsti savo 778-ąjį gimtadienį

Miesto gimtadienio rengėjai – Šiaulių miesto kultūros centras ir Savivaldybė – informavo, kokios linksmybės ir pramogos laukia miestiečių ir miesto svečių jau po savaitės. Šiaulių 778-ojo gimtadienio renginiai vyks Talkšos pakrantėje, bulvare, centrinėje miesto aikštėje.
Šiaulių miesto gimtadienis
Šiaulių miesto gimtadienis / Klubo "Fotografijos namai" nuotr.

Miesto gimtadienis truks tris dienas, o ketvirtąją – mišios Katedroje už Šiaulius ir šiauliečius, kurias aukos vyskupas Eugenijus Bartulis. Visą Šiaulių gimtadienio programą galima rasti miesto savivaldybės internetiniame puslapyje.

Ketvirtadienį, rugsėjo 11 dieną, į pėsčiųjų bulvarą sugužės vaikai ir jaunimas. Bus bandoma pakartoti pernykštę gyvosios istorijos idėją, kuomet, einantys bulvaru, gali pabuvoti įvairiuose laikmečiuose. Šiemetinė šio sumanymo tema skirta Kristijonui Donelaičiui atminti. Taip pat – XVIII amžiaus Šiauliai.

Šiemetinė "Gyvosios istorijos" sumanymo tema skirta Kristijonui Donelaičiui atminti. Taip pat – XVIII amžiaus Šiauliai.

Penktadienį bus iškilmingas vėliavos pakėlimas. Planuojama, kad vėliavą kels olimpietė Rasa Drazdauskaitė. Tradiciškai vyks šventinė įvairių organizacijų eisena, kurią užbaigs efektinga motorizuota kolona.

Šeštadienis – įspūdingiausia diena. Per visą dieną vyks liaudies kolektyvų pasirodymai, jaunųjų talentų koncertas, tęsis bigbendų festivalis.

Vakare Prisikėlimo aikštėje koncertuos populiarios grupės, o Talkšos pakrantėje vyks pučiamųjų orkestrų koncertas „Vardan taikos“, skirtas Lietuvos įstojimo į NATO 10-mečiui.

Gimtadienio šventę užbaigs pramoginės simfoninės muzikos koncertas, kurį vainikuos ugnies, lazerių ir fejerverkų šou prie Talkšos ežero. Fejerverkai ir šviesos efektai derės su muzika bei atsispindės ežero vandenyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius