-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jauna muzika“ pradeda švęsti jubiliejų

Penktadienį, gruodžio 4 dieną, sostinės Šv. Kotrynos bažnyčioje choras „Jauna muzika“ kartu su savo ilgamečiu meno vadovu ir dirigentu Vaclovu Augustinu pradeda 20 metų sukakties koncertų ciklą „Vakar, šiandien ir rytoj“.
Choras „Jauna muzika“
Choras „Jauna muzika“ / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Gaivia, gyva ir nesumeluota improvizacija šį kartą choras stebins spiričiuelų, vokalinio džiazo ir roko muzikos aranžuočių programos koncerte „Kiekvienam – kiekvieną dieną“. Koncerte dalyvaus vokalistas Jurgis Brūzga ir instrumentininkai Dmitrijus Golovanovas (fortepijonas), Julius Valančauskas (bosinė gitara) bei Gediminas Augustaitis (perkusija).

Susibūręs dar 1989 metais choras buvo įvertintas ir užsienio, ir Lietuvos publikos. Tai rodo ne tik laimėtų konkursų gausa, bet ir nuolat organizuojami pasirodymai. Choras yra subūręs tikrai stiprius dainininkus, tad ir koncertų programos diapazonas gali būti itin platus.

Šį kartą koncerto metu skambės Hallo Johnsono, Steve'o Dobrogoszo, Henry'o Smitho, Moses Hogano, Jimo Raycrofto, Bobo Chilcotto ir kitų autorių klausytojus taip žavinčios tradicinių juodaodžių spiričiuelų aranžuotės. Šis žanras kilo Amerikos juodaodžių vergijos skausmuose ir maldose, o dabar dažnai skausmingai linksma gaida bei prasmingais žodžiais leidžia visiems tam prijaučiantiems išreikšti savo tikėjimo džiaugsmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius