Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jazzu, Giedrė ir Baiba padės rinkti aukas „Maisto bankui“

Praėjus porai savaičių po sėkmingos maisto rinkimo akcijos didžiuosiuose prekybos centruose, sostinėje organizuojamas labdaringas koncertas „Gerumo dainos“, skirtas „Maisto banko“ savanorių programoms. Koncertą organizuoja ir remia „Pilietinės atsakomybės fondas“, o lėšas padės rinkti tokie atlikėjai kaip Justė Arlauskaitė (Jazzu), „Empti“ ir „Pieno lazerių“ vokalistė Giedrė Vitkauskaitė, Baiba Skurstene bei kiti džiazo muzikantai.
Vokalistė Giedrė Kilčiauskienė
Vokalistė Giedrė Kilčiauskienė / Organizatorių nuotr.

Sutiko dirbti be atlygio

„Lietuvoje dar gana retai pasitaiko, kad muzikantai dirbtų be honoraro. Taigi išties džiaugiamės, kad pavyko rasti tiek jaunų ir talentingų muzikantų, kurie supranta, jog jų indėlis į šį renginį padės tūkstančiams skurstančių žmonių“, – pasakoja renginį organizuojanti „Pilietinės atsakomybės fondo“ programų vadovė Erika Lastovskytė.

„Gerumo dainos“ renginio scenoje pasirodys 6 atlikėjai, kurių kiekvienas atliks specialiai labdaringam koncertui parengtą programą.

Svarbu ne tik maistas

„Maisto banko“ direktorės Deimantės Žebrauskaitės teigimu, vien Vilniaus mieste 6 „Maisto banko“ savanoriai per dieną gali surinkti ir išdalinti apie 2 tonas maisto – apie 1680 maisto porcijų per dieną.

„Matome, kad mūsų pagalba labai svarbi, tad ėmėme plėstis – jau dirbame ir šeštadieniais, o po Naujųjų metų pradėsime rinkti maistą kituose Lietuvos miestuose. Norinčiųjų padėti yra, tačiau reikalingi jų mokymai, darbo organizavimas. Taigi savanorių programai parama taip pat labai reikalinga“, – pasakojo D. Žebrauskaitė.

Pasak jos, 1 savanorių programai paaukotas litas vėliau paramos maistu fondui atneša naudos kaip už 10 litų. Todėl tikslinga ne tik rinkti maisto produktus skurstantiems, bet ir nepamiršti investicijų į fondo veiklą.

Labdaringo koncerto metu tikimasi surinkti apie 5000 litų. Į renginį kviečiami verslo organizacijų, politikos ir valdžios atstovai bei visi, kurie vertina labdaros iniciatyvas bei kokybišką muziką. Koncertas įvyks gruodžio 10 dieną, 19 val. „Piano.lt“ koncertų salėje (Trakų g. 9/1, Vilnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius