Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jubiliejiniame festivalyje „nowJapan“ – didžiausias Lietuvoje origamis ir animacinių personažų eitynės

Jau penktą kartą rugsėjo 10-15 dienomis Vilniuje visi norintys galės susipažinti su šiuolaikine ir tradicine japonų kultūra. Festivalio „nowJapan“ organizatoriai žada, kad užsukusieji į renginius galės pasijusti lyg tikrame Tokijuje.
Festivalio „nowJapan“ persirengėlės
Festivalio „nowJapan“ persirengėlės / Festivalio "nowJapan" nuotr.
Temos: 1 Eitynės

„Šiemet mūsų festivalis „nowJapan“ švenčia pirmąjį jubiliejų. Lietuvoje šis festivalis tampa vienu svarbiausių Japonijos kultūros švyturių, – džiaugėsi festivalio organizatorius Sergejus Grigorjevas. – Norime nustebinti lietuvius, parodydami, kas yra modernioji Japonijos kultūra ir pristatydami tai, kuo šiuolaikiniai japonų menininkai gyvena.“

Šių metų festivalio tema – muzika, todėl festivalio organizatoriai pakvietė į Lietuvą atvykti skirtingų muzikos stilių japonų kolektyvus.

Festivalio atidaryme, rugsėjo 10 d., Šv.Kotrynos bažnyčioje koncertuos jaunas japonų indie-folk muzikos atlikėjas Hideki Sakomizu.

„Aš keliauju po pasaulį ir gitara groju džiazą, bliuzą ir kitų žanrų muziką. Mano svajonė – pagroti visose pasaulio šalyse“, – prieš atlikdamas dainą, skirtą specialiai Vilniui, sakė jaunasis muzikantas.

Ketvirtadienį, rugsėjo 12 d., „Lofte“ įvyks netradicinių „Pecha Kucha“ paskaitų ciklas, kuriame atsipalaidavę susirinkusieji galės papildyti savo žinių bagažą. Pusę pranešimų skaitys japonų lektoriai, o kitą pusę – Lietuvos atstovai. Po paskaitų nemokamo renginio dalyviai galės pasiklausyti eksperimentinės muzikos atlikėjų Yosi Horikawa ir Izumi Yamamoto.

„Y.Horikawa paskutiniu metu labai išpopuliarėjo pasaulyje. O jo kūryba prasidėjo nuo aplinkos garsų įrašinėjimo ir iš jų kuriamų kompozicijų. Atvykęs į mūsų šalį, jis paruoš staigmeną – kūrinį apie Lietuvą“, – intrigavo festivalio organizatorius, tikėdamasis „gero eksperimento“.

Šeštadienį, rugsėjo 14 d., Kongresų rūmai virs Tokiju – čia vyks įvairios paskaitos apie Japonijos baubus, nindzių kovos meną, japoniškas tatuiruotes ar meditacijos techniką. Visi smalsuoliai galės sudalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, menininkų pasirodymuose, pamatyti mitologinių lėlių parodą, pasižvalgyti „Meno alėjoje“.

„Stengsimės, kad atėję čia, pasijustumėte lyg užsukę į Tokiją ir sužinotumėte daugiau apie klasikinę ir šių laikų japonų kultūrą“, – žadėjo S.Grigorjevas.

Šeštadienio vakarą tuose pačiuose Kongresų rūmuose įvyks grupės „Hide-Hide“ koncertas.

„Šio muzikinio kolektyvo nariai groja neįprastais mūsų akiai instrumentais – bambukine fleita ir tristyge bandža, o jiems pritaria fortepijonas. Muzikantai atlieka tiek tradicinę, tiek pasaulinę klasiką, todėl tikimės, kad šeštadienis bus įstabus muzikos mylėtojams“, – sakė festivalio „nowJapan“ organizatorius.

Tradiciją sekmadienį tęs persirengėlių konkursas „Cosplay“, kuriame kasmet pasirodo keli šimtai įvairiais animaciniais ar kompiuterinių žaidimų personažais virtę entuziastai.

„Užsienyje tokiems konkursams kostiumus žmonės dažniausiai perka, o Lietuva išsiskiria tuo, kad pas mus juos dažniausiai persirengėliai gamina ir siuva patys“, – pabrėžė japoniškos kultūros skleidėjas, laukiantis įspūdingų personažų eitynių per Vilniaus senamiestį.

Vilniečius ir miesto svečius į festivalį „nowJapan“ pakvies jau šį sekmadienį, rugsėjo 8 d., Lukiškių aikštėje lankstomas didžiausias Lietuvoje origamis.

„Tikimės, kad miestiečiai susidomės festivaliu, pamatę paminklo dydžio gervę iš popieriaus“, – šypsojosi festivalio rengėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius