Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurijus Smoriginas pristato spektaklį „Fedra“ su Neli Beliakaite ir Andriumi Butkumi

Ar negalvojate, kad šiais laikas, kai moteris tiek daug dirba, siekia karjeros, dažnai ji pamiršta, kad gyvenimas tik vienas ir, kad atėjus jaunystės rudeniui ir ją lydėjusios meilės nesugrąžinsi. Tada jos pavirsta Fedromis.
Fedra – Neli Beliakaitė
Fedra – Neli Beliakaitė / Oraganizatorių nuotr.

Tokiais pamąstymais   choreografas Jurijus Smoriginas  Vilniuje Šokio teatre  gruodžio 7 d. pristatys šokio spektaklį „Fedra“, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Spektaklio pagrindinių vaidmenų atlikėjai unikalūs. Fedros vaidmenį atliks Neli Beliakaitė, daugelio konkursų laureatė, charizmatiška artistė ir nors, jos gyvenimas yra suskaičiavęs dar nedaug pavasarių, ji su dideliu tragizmu perteikė pagyvenusios moters  tragediją.Tezėjo sūnaus Ipolito vaidmenį  pirmą kartą atliks Andrius Butkus.

Choreografas J.Smoriginas prie šios antikinės tragedijos prisilietė jau antrąsyk. 1988 m. jis buvo pastatęs „Fedrą“ Nacionaliniame operos ir baleto teatre. Tuometiniame spektaklyje pagal A.Šnitkės muziką šoko L.Bartusevičiūtė  ir J.Katakinas. Naujoji  versija sukurta pagal lietuvių kompozitorės O.Narbutaitės ir kubiečio H.Villa–Lobos muziką.

Paklaustas, kuo jam pačiam įdomus ir ypatingas šis spektaklis, kuo jis skiriasi nuo ankstesnių ir vėlesnių jo darbų ? J.Smoriginas atsakė: „Šis šokio spektaklis specialiai sukurtas tikrai fantastiškai balerinai Neli Beliakaitei. Šiais laikais reta, kad  pastatymas atlikėjai  būtų sukurtas  asmeniškai, bet šios balerinos aktorinis–dramatinis suvokimas, pasakyčiau, yra išskirtinis. Ir dar svarbu, kad man buvo įdomu kurti spektaklį apie moterį, kuriai jau daugiau nei  55. Pagalvojau, ar ir aš  galiu jausti ta patį, ką jautė moteris tokiame brandžiame amžiuje įsimylėjusi jaunuolį. Kas vyko jos sieloje? Juk tokio amžiaus žmogaus širdyje gyvena ne tik aistra, bet ir moralė, patetika. Beje, patetika labai dažna vyresnių žmonių poelgiuose. Ir, aišku, desperacija, kad kelio atgal nėra. Nors jaučia taip pat, kaip ir 25 metų mergina. Tad mano šis darbas ambicingesnis ir psichologiškesnis, sakyčiau“…ir dar.Labai norėčiau pasidžiaugti, kad Ipolito vaidmeniui pasikviečiau Andrių Butkų. Tai šokėjas kurio gyvenime, mayčiau ,prasidėjo naujas kūrybinis kelias. Disciplinuotas,artistiškas ir išraiškingas jaunuolis mane sužavėjo savo profesionalumu. Tikiuosi, kad  Neli Beliakaitės Fedrai  pavyks  jo asmenyje sutikti   tikrąjį  Ipolitą.

Taip pat spektaklyje gruodžio 7 d.  vaidins Giedrė Stankevičiūtė, Petras Lenkutis ir visa  choreografinių projektų teatro „Vilniaus baletas“ trupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius