Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip pasiruošti vasaros muzikos festivaliui?

Muzikos festivaliai – viena gražiausių vasaros švenčių. Tereikia tik išsirinkti tą, kuris mieliausiais širdžiai, ir nedvejoti. Juk įspūdžiai, kuriuos parsivežame – neįkainuojami. Tačiau kaip užtikrinti, jog tos kelios dienos gamtoje būtų praleistos be trikdžių? Kokios yra būtiniausios pasiruošimo festivaliui taisyklės?
„Galapagai 2013“
„Galapagai 2013“ / Vygailės Sukurytės nuotr.

 

Pasidomėkite apie atlikėjus iš anksto. Kiekvienas muzikos festivalis - nuostabi galimybė susipažinti su atlikėjais ar grupėmis, apie kuriuos iki tol nebuvote girdėję. Nors į festivalį dažniausiai vykstame norėdami gerai praleisti laiką klausantis mums gerai žinomų artistų, tačiau reikia nepamiršti, jog ir nežinomi muzikantai yra verti dėmesio. Skirte laiko programos peržiūrai. Susiraskite internete atlikėjų, kurie jums „svetimi“, įrašus ir juos perklausykite. Net jeigu jų muzika ir neprigis, atmintyje išliks fragmentai, kuriuos festivalio metu išgirdę atpažinsite. Sena tiesa: kartais gyvi pasirodymai skamba geriau nei įrašai.

Pasiimkite tik tai, ko reikia. Gerai parinkta daiktų komplektacija – komforto garantas. Neišvykstate ilgam, tad pasistenkite apsiriboti minimaliu būtinų reikmenų kiekiu. Pirma, tai lengviau tilps į transporto priemonę (nereikės nieko grūsti). Antra, išlaisvinsite save nuo nuolatinio kapstymosi po savo daiktus (tai ypač vargina, kai daiktai yra išsibarstę palapinėje). Pasiruoškite sąrašą iš anksto ir aptarkite jį su savo draugais: juk ne visko reikia kiekvienam, kai ką galite pasidalinti. Dėdami mantą į kuprine nuodugniai apsvarstykite, kokią funkciją kiekvienas daiktas atliks festivalio metu. Kad ir kaip mėgtumėte laisvalaikiu skaityti „Makbetą“, ar tikrai šiai knygai rasite laiko vakarėlio įkarščio metu? Esate įpratę su savimi visur nešiotis planšetinį kompiuterį – ar jis jums bus naudingas gamtoje? Pamąstykite ir apie saugumą: tikrai nenorite vežtis brangių daiktų, kurių priežiūra kels jums papildomų rūpesčių.

Įsigilinkite į organizatorių pateiktas taisykles. Kas leistina, kas ne – būtina žinoti visuomet, kad ir kur vyktumėte. Jeigu į lėktuvo rankinį bagažą negalite įsidėti peilių ir ginklų, vargu ar galite juos įsivežti į festivalio saugomą teritoriją. Būkite atidūs: į kai kuriuos festivalius draudžiama įsivežti stiklinę tarą arba savo alkoholį. Ne visų festivalių organizatoriai toleruoja naminių augintinių įsivedimą (o juk geriausio draugo nepaliksite už „borto“)...  Į didesnius festivalius taip pat draudžiama įsinešti pusiau profesionalius (ar profesionalius) fotoaparatus, turinčius keičiamus objektyvus. Tad visuomet įsitikinkite, kokios jūsų galimybės.

Susiraskite patogią vietą stovyklavietei. Atvykę į festivalį (ypač, jeigu keliavote ilgai) norite kuo greičiau nusimesti nuo pečių visą „amuniciją“ ir įsilieti į muzikinę fiestą. Neskubėkite. Jauki ir jums komfortabili (svarbiausia – saugi) stovyklavietė – svarbi festivalio dalis. Pranašauja lietų? Įsitikinkite, kad jūsų palapinė nestovi duobėje. Atvykote su mažais vaikais? Vargu ar norite gyventi prie kiaurą parą veikiančios diskotekos scenos. Atvykote vėlai naktį, ir visos vietos užimtos – būkite akyli, kad nepasistatytumėte palapinės pereinamojoje zonoje. Vykstate su didele kompanija draugų? Nepagailėkite laiko ir atvykite ankščiau: turint didesnį pasirinkimą galėsite užsiimti didesnę ir patogesnę erdvę. Nors palapinė – kilnojamas turtas, tačiau žymiai smagiau, kai tuo nereikia rūpintis, ir galite tiesiog mėgautis gražiomis akimirkomis.

Pasirūpinkite savo daiktų saugumu. Kaip jau buvo minėta ankščiau, būkite racionalūs ir nesivežkite į festivalį labai brangių daiktų (ypač jeigu tai - neįkainojama šeimos relikvija). Jeigu vykstate automobiliu, kurį pasistatote saugojamoje zonoje, palikite būtiniausius dokumentus jame. Kad ir kokia būtų draugiška nepažįstamų žmonių kompanija stovyklavietės zonoje, nepalikite didelių sumų pinigų ar tapatybės dokumentų palapinėje. Į jūsų stovyklavietės erdvę gali atklysti ir kompanija iš kitur. Tamsoje juk visi žmonės ir visos palapinės atrodo vienodai...

Atsipalaiduokite. Tai pati svarbiausia gero laiko sąlyga. Jeigu jau atvykote, įsikūrėte ir nusiteikėte festivalio ritmui, leiskite mintims pabėgti nuo kasdienių darbų ir rūpesčių. Festivalio metu išnaudokite progą ne tik susipažinti su nauja muzika, bet ir su naujais žmonėmis. Juk muzika – vienija.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius