Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune įsisuko festivalio „Kaunas Jazz 2009“ renginiai (video, nuotraukos)

Kaunas gyvena džiazu. Kitaip ir būti negali, nes penktadienį čia prasidėjo tris dienas truksiantis 19-asis tarptautinis festivalis „Kaunas Jazz 2009“.
Brazilas akordeonistas Ch.Chagas (nuotr. su akordeonu) užbūrė Kauną, kuriame pristatė savo muzikines kompozicijas ir kūrinius.
Brazilas akordeonistas Ch.Chagas (nuotr. su akordeonu) užbūrė Kauną, kuriame pristatė savo muzikines kompozicijas ir kūrinius. / A.Urbono nuotr.

Pirmąją dieną galėję mėgautis kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus varpų koncertu, „elektriniu“ prancūzų „Electro Deluxe“ džiazu, jaunatviško latvių-lietuvių kolektyvo „Baiba‘s Groove House“ limprovizuotomis populiariomis dainomis ir internacionaliniu brazilų akordeonisto Chico Chagas bei britų saksofonininko Dave O‘Higgins grupe , prie kurios prisijungė ir britų gitaristas John Parricelli. Iš šiaurinės Brazilijos dalies, kur plyti Amazonės miškai, kilęs akordeonistas Ch.Chagas džiaugėsi, jog Kaune pirmą kartą atliko savo kompozicijas. „Man didžiulė garbė, jog Kauno festivalio scenoje skamba mano kūryba“, – sakė akordeono virtuozas. O jo melodinga ir temperamentinga muzika, kurios nemažą dalį įkvėpė prisiminimai apie gimtą kraštą, privertė VDU koncertų salėje buvusius žiūrovus ne tik ploti, bet ir trypti kojomis bei šaukti „Bravo!”.

Griausmingai prasidėjęs festivalis antrąją dieną nemažins tempo. Šeštadienį miestelėnų ir šimtų specialiai į festivalį atvykusių melomanų lauks nuo 16 val. Pirmieji Vienybės aikštėje pasirodys lietuviai Artūro Anusausko quintet ir atlikėjai Daiva Starinskaitė bei Jurgis Bruzga. Jų koncerto pradžia 16 val. Po valandos MJ meno galerijoje bus pristatyta menininko Marijaus Petrausko darbų paroda „Jazz“. 19 val. VDU koncertų salėje žiūrovų dėmesio lauks Dainiaus Pulausko grupė (Lietuva) ir dar vienas brazilas – gitaristas Joao Bosco su grupe. Sakoma, kad džiazo gerbėjams išgirsti šio atlikėjo ir kompozitoriaus muziką maždaug tas pats, kas lietuviams išvysti, kaip nacionalinė krepšinio rinktinė laimi olimpines žaidynes.

21 val. Vienybės aikštėje šurmuliuos džiazo mados, atmosferą prieš finalinius fejerverkus, kaitins lietuvaičiai „Saulės kliošas“ ir kaimynai lenkai „Eastcom“. Na, o tiems, kuriems geros muzikos bus per mažai, trauks į restoraną-naktinį klubą „Combo“. Nuo 23 val. jame pasirodys nutrūktgalviai olandai „Seven eleven“.

VIDEO: „Kaunas Jazz 2009

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius