Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – nemokamas „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ seansas ir diskusija su režisieriumi R.Zabarausku

Gruodžio 8 dieną, 16 valandą KTU Kultūros ir Renginių centre, Laisvės al. 13 vyks filmo „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ peržiūra.
Romas Zabarauskas
Romas Zabarauskas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Kauniečiai turės išskirtinę progą ne tik pažiūrėti ką tik kino teatruose rodytą filmą nemokamai, bet ir diskutuoti su filmo režisieriumi ir vaizduojamu pagrindiniu veikėju Romu Zabarausku apie filme paliečiamas svarbias ir skaudžias temas.

Šis filmas pasakoja apie patį Romą Zabarauską (akt. Denisas Kolomyckis). Režisierius kartu su savo meksikiečiu vaikinu Carlos (akt. Adrian Escobar) padeda gerai draugei, aktorei Indrei (akt. Irina Lavrinovič) pabėgti iš Lietuvos po to, kai ji nužudo savo motiną ir pavagia jos pinigus. Tolerancijos stoka – viena opiausių Lietuvos problemų. Akivaizdu, kad lietuviai vis dar nėra pakantūs homoseksualams, kitataučiams ar kitų religijų atstovams.

„Nuo Lietuvos nepabėgsi“ antrąją vieta įvertino Bušviko kino festivalio (Niujorkas) komisija. Epizodinius vaidmenis filme sukūrė garsūs Lietuvos dainininkai Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Vaidas Baumila.

Pasaulinėje „Nuo Lietuvos nepabėgsi“ premjeroje apsilankė ir lietuvių kino menininkas Jonas Mekas. „Žiūrėdamas šį filmą esi nuolat įspėjamas, kodėl jis yra kuriamas. Tau nuolat primenama, kad tam yra priežastis. Jis brechtiškai nurodo į save, ir dėl šios priežasties pasiekia tiek savo politinius, tiek kinematografinius tikslus“, – po seanso vykusioje diskusijoje teigė legendinė kino pasaulio asmenybė.

Šį renginį organizuoja labdaros ir paramos fondas „Frida“ - nevyriausybinė moterų ir su jaunimu dirbanti organizacija, siekianti skatinti ir diegti faktinę lyčių lygybę Lietuvoje, skatinti visuomenės pagarbą ir toleranciją pažeidžiamoms visuomenės grupėms.

Primename, kad „Baltojo kaspino“ festivalis vyksta nuo lapkričio 25d. iki gruodžio 10d. Jo metu organizuojamos įvairios filmų peržiūros, muzikiniai pasirodymai, diskusijos, kuriomis siekiama didinti visuomenės nepakantumą smurtui ir dekonstruoti jį skatinačius stereotipus.

VIDEO: You Can't Escape Lithuania Trailer [Nuo Lietuvos nepabėgsi]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius