Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – poetinė Eugenijaus Varkulevičiaus tapybos paroda

Sausio 6 dieną, 17 val., galerijoje „Aukso pjūvis“ (adresas: Verslo lyderių centras (BLC), K.Donelaičio g. 62/ V.Putvinskio g. 53, Kaunas) atidaroma kauniečio menininko Eugenijaus Varkulevičiaus tapybos paroda.
Eugenijus Varkulevičius. Voratinklis, 2009
Eugenijus Varkulevičius. Voratinklis, 2009

Parodoje eksponuojami 2009-2010 metais sukurti ir ligi šiol niekur nerodyti tapybos darbai. Iš jų matyti, kad E.Varkulevičius lieka ištikimas poetinės abstrakcijos krypčiai ir toliau plėtoja peizažo temą, užsimezgusią dar prieš kelerius metus, kai menininkas ėmėsi tapyti didelio formato ryškiaspalves abstrakcijas, iš kurių kiek vėliau išaugo didžiulis tapybos ir video filmų ciklas vandens tema „Pasroviui“.

Eugenijus Varkulevičius. Sniego raštai, 2009
Eugenijus Varkulevičius. Sniego raštai, 2009

Šį kartą dailininkas linksta į monochromiją ir renkasi pačios gamtos padiktuotą spalvinę gamą. Pasak E.Varkulevičiaus, spalvinių idėjų jis semiasi iš aplinkos: paprasto lauko akmens ar kažkur atsitiktinai rastų kaulų paviršiaus, paukščių plunksnų ornamentų bei tokių medžiagų, kaip molis, suodžiai ar pelenai. Šiose medžiagose tapytojas atranda gamtos harmoniją, poetišką natūralumo ir tikrumo žavesį.

Tušu ir akrilo dažais liejamose drobėse dominuoja pilkšvi, rusvi, juosvi pustoniai, į daugiasluoksnę, įvairiais pavidalais išlietų spalvinių dėmių gelmę įvedamos neramios, grafiškos, ranka vedžiojamo teptuko linijos. Kartu su monochrominio peizažo drobių serija eksponuojami ir ryškesnio kolorito darbai, nutapyti jau nebe liejant dažus, o valdant teptuką.

Tai – jau penktoji personalinė E.Varkulevičiaus kūrybos paroda Lietuvoje nuo 2005 metų, kai dailininkas sugrįžo iš Niujorko (JAV), kur praleido 11 metų. Paroda veiks iki vasario 7 dienos.

Šiuo metu dar tebevyksta ir menininko kūrybos paroda Berlyne, kur eksponuojama nedidelio formato piešinių ir tapybos darbų kolekcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius