Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune vainikuota „Poezijos pavasario“ laureatė Tautvyda Marcinkevičiūtė-Patackienė

Penktadienio vakarą Kaune, Rotušės aikštėje, vainikuota tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ laureatė Tautvyda Marcinkevičiūtė-Patackienė.
"Poezijos pavasaris 2013"
"Poezijos pavasaris 2013" / Audrės Domeikaitės / 15min nuotr.

Poetė, vertėja šį titulą pelnė už eilėraščių rinkinį „Greitaeigis Laiko liftas“. Laureatei tradiciškai uždėtas ąžuolo lapų vainikas.

T.Marcinkevičiūtė-Patackienė yra išleidusi knygas „Gyvybės graužatis“, „Tauridė“, „Medalionas“, „Ist Endo ledi ir kiti eilėraščiai“, „Pašto ženklas Sverige“, „Juodasis asfalto veidrodis“, „Gatvės muzikantas“, „Dėkoju už alyvas“ ir kt.

„Poezijos pavasaris“ prasidėjo gegužės 19 dieną. Festivalis apkeliavo daug Lietuvos miestų ir miestelių, renginiai vyko ir užsienyje.

Baigiamasis „Poezijos pavasario“ vakaras vyks sekmadienį Vilniaus universiteto M.K.Sarbievijaus kieme.

Iš viso festivalio metu buvo suplanuoti 123 renginiai. Tarp jų – poezijos skaitymai, susitikimai su rašytojais, poetinės-muzikinės improvizacijos, šių metų almanacho pristatymas, tarptautinė poetų ir kritikų konferencija, kurios tema – „Poezija – mano tarmė“.

Festivalyje prisiminti ir lietuvių literatūros klasikai. Ne vienas renginys buvo skirtas Vinco Mykolaičio-Putino sukakčiai, artėjančiam Kristijono Donelaičio jubiliejui.

„Poezijos pavasaris“ – kasmetinis tarptautinis poezijos festivalis, kurį organizuoja Lietuvos rašytojų sąjunga ir Rašytojų klubas. Jame savo kūrybą skaito Lietuvos ir užsienio poetai, dalyvauja aktoriai, dainininkai, muzikantai, dailininkai.

Festivalis rengiamas kasmet nuo 1965 metų, jis pradėtas rengti pažymint poetės S.Nėries 20-ąsias mirties metines.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius