Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno muzikiniame teatre – „Aida“ pagal Eltoną Johną

Kovo 25 dieną, penktadienį, Kauno valstybinis muzikinis teatras žiūrovus pakvies į 1998 metais sukurtą Eltono Johno ir Timo Rice miuziklą „Aida“. Modernus poproko stiliaus kūrinys Lietuvoje statomas pirmą kartą. Į jo kūrybos procesą Kauno teatre įsitraukė ne tik būrys žinomų laikinosios sostinės solistų, bet ir kviestiniai svečiai, tarp kurių – dainininkas Jeronimas Milius.
Jeronimas Milius ir Vytenis Pauliukaitis
Jeronimas Milius ir Vytenis Pauliukaitis / Kauno valstybinio muzikinio teatro nuotr.

Daugelyje pasaulio šalių rodytą miuziklą Kaune patikėta statyti režisieriui Vyteniui Pauliukaičiui. „Aidą“ jis kuria kartu su būriu patyrusių profesionalų – dirigentu Jonu Janulevičiumi, scenografijos ir kostiumų autoriais Adomu Jacovskiu ir Aleksandra Jacovskyte, taip pat choreografu Ariku Krupu.

Pagrindiniai vaidmenys patikėti Kauno muzikinio teatro artistams ir kviestiniams svečiams. „Aidos“ herojus įkūnija Viktorija Streiča, Jeronimas Milius, Ieva Vaznelytė, Mindaugas Zimkus, Kristina Siurbytė, Akvilė Garbenčiūtė, Kęstutis Alčauskis, Egidijus Bavikinas, Gediminas Maciulevičius ir kiti.

Atgimusi klasika

Šiuolaikinio sceninio veikalo libretas pagrįstas ta pačia garsia klasikine istorija kaip ir nemirtingoji Giuseppe Verdi opera „Aida“. Tai – amžinas, laikui nepaklūstantis ryšys tarp vergijon paimtos Nubijos princesės ir Egipto kareivio. Įsiplieskus uždraustai meilei, jaunuoliai priversti stoti akistaton su mirtimi arba išsiskirti amžiams.

„Spektaklyje papasakota legenda gvildena tuos egzistencijos klausimus, kurie žmones domina ir šiandien“, – sakė režisierius. Tačiau pelnyti pasaulinę šlovę naujajam „Aidos“ pastatymui padėjo ne tik aktuali istorija, bet ir visiems melomanų skoniams įtinkanti „eltoniškų“ baladžių estetika.

Iššūkis dainininkams

„Nesu Eltono Johno gerbėjas“, – neslėpė vieną iš pagrindinių vaidmenų miuzikle kuriantis J.Milius.
Pirmą kartą profesionaliame teatre pasirodantis dainininkas prisipažino, kad jam reikėjo įdėti nemažai pastangų, kad greitai „užlipdytų“ aktorinio meistriškumo spragas. „Radameso vaidmuo, kurį atlieku, yra visiška mano priešingybė, tad įsijausti į personažą buvo sudėtinga“, – sakė dainininkas.
Kauno muzikinio teatro solistei I.Vaznelytei teks atskleisti Aidos jausmus. Klasikiniuose pastatymuose ne kartą žibėjusi artistė tvirtino, kad jai buvo įdomu išmėginti save lengvesniame muzikos žanre. „Įdomu būti muzikoje, kurią daugelis vadina „pop“, – tvirtino dainininkė.

Kas: 2 dalių miuziklas „Aida“
Kur: Kauno valstybinis muzikinis teatras
Kada: kovo 25 d., penktadienis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius