-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauno senamietyje vyks masinė šokių šventė

Renginių sezoną pradėjęs Kauno senamiestis šiandien taps masinių šokių vieta.
Senamiesčio klubo vadovė B.Skabickienė ir „Žvaigždžių mokyklos“ įkūrėjas S.Skambinas kviečia pasinerti į šokį.
Senamiesčio klubo vadovė B.Skabickienė ir „Žvaigždžių mokyklos“ įkūrėjas S.Skambinas kviečia pasinerti į šokį. / Aliaus Koroliovo nuotr.

 Gegužės 27 dieną, 18.30 val., kelių tūkstančių šokėjų eisena nuo Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios pajudės link Rotušės aikštės. Organizatoriai tikisi sulaukti rekordinio šokėjų skaičiaus. Įspūdingiausi pasirodymai vyks scenoje A.Mapu ir Vilniaus gatvių sankryžoje.

Tikslas – išjudinti kauniečius

Idėja surengti masinio šokio šventę kilo žinomai šokėjai, Senamiesčio klubo vadovei Beatričei Skabickienei. Ji vylėsi, kad išgirdę muzikos garsus kauniečiai nuspręs patys pasimokyti šokių.

„Esame pripratę sėdėti prie alaus bokalo ir laukti, kad kas nors mus palinksmintų. Mūsų renginio tikslas – išmokyti žmones judėti. Šokis tam labai tinka – tai yra geriausiai būdas atsipalaiduoti“, – įsitikinusi šventės organizatorė.

Esame pripratę sėdėti prie alaus bokalo ir laukti, kad kas nors mus palinksmintų. Mūsų renginio tikslas – išmokyti žmones judėti

Į pasiūlymą prisijungti iš karto atsiliepė „Žvaigždžių mokyklos“ įkūrėjai Saulius Skambinas ir Karina Krysko. Jie jau subūrė apie 1500 šokėjų. „Žvaigždžių mokykla“ ketina pristatyti 20 įvairių šokių pasirodymų visose scenose.

Išjudinti kauniečius mėgins ne tik šokėjai, bet ir sportininkai. Renginyje ketina dalyvauti Lietuvos dziudo federacija, vadovaujama Vigmanto Sinkevičiaus. Dziudo meistrai atviroje scenoje rengs pamokas ir parodomąsias varžybas.

Pasirodymus surengs ir Lietuvos jogos asociacija. Vyčio Zabulėno auklėtiniai mėgins įrodyti, kad ne tik dinamiški judesiai, bet ir statiškos pozos (asanos) gali turėti didžiulės įtakos žmogaus sveikatai ir gerai savijautai. Sportininkai ir šokėjai žada pristatyti keletą bendrų projektų.

Nuo pilvo šokio iki choro

Šventėje „Šokantis senamiestis“ dalyvaus įvairių šokio stilių atstovai, pavyzdžiui, pilvo šokėjos, stepo šokių kolektyvas „Funny Beat“. Taip pat koncertuos Burgundiškasis Kauno choras, Merūnas Vitulskis, Rūta Ščiogolevaitė, Vaida Genytė. Išgirsti juos bus galima nuo 21 val. Rotušės aikštėje įrengtoje besisukančioje karuselėje.

Maloni staigmena: karuselėje pirmą kartą V.Genytė sušoks su savo naujuoju šokiu partneriu S.Skambinu. Su šiuo šokėju dainininkė dalyvaus rudenį prasidėsiančiame naujame TV šokių projekte.

Šventinis šurmulys tęsis iki 24 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius