-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazliškiuose įvyks pirmasis vasaros industrinės muzikos festivalis „Area“

Prieš porą mėnesių pirmuoju koncertu Kaune savo veiklą pradėjusi kūrybinė organizacija „Ghia“, kurios dėmesio centre – industrinė muzika, vasarą pradeda kvietimu į pirmąjį industrinės muzikos festivalį po atviru dangumi Lietuvoje, „Area“, vyksiantį liepos 22-24 dienomis Kazliškiuose (Kazlų Rūdos savivaldybėje).
Mykolas Jarackas
Mykolas Jarackas / V.Žukauskio/„Foto Nuotekos“ nuotr.
Temos: 2 Muzika Kazlų Rūda

Po industrinės muzikos vėliava „Area“ iniciatoriai aprėpia plačią griežtos elektroninės muzikos žanrų paletę: nuo ambient ir ritualų, techno pulsų, sunkių power elektronikos lūžių ir aukštų triukšmo sienų iki minimalizmo seklumų ir keblios eksperimentikos tamsos.

Dalyvavimą jau patvirtinusių kūrėjų sąraše – nuo legendinių etiketėmis jau senokai dabinamų kūrėjų vardų, iki plokšteles su kraštutinio garso gijomis miksuojančių didžėjų.

Viskas prasidėjo nuo noro suvienyti šią individualistų sceną.

„Viskas prasidėjo nuo noro suvienyti šią individualistų sceną", – paklausti apie prielaidas, paskatinusias paprastai pogrindinėse erdvėse girdimą ar papildinio vaidmenį didesniuose roko, folkloro ar metalo muzikos festivaliuose atliekančią muziką perkelti į vieną tikslingai sukurto festivalio sceną, dėsto „Ghia" organizacijos nariai.

„Esama atskirų leidėjų, organizatorių – Autarkea, Terror, DAI, Moontrix, Agharta, taip pat tamsios eksperimentinės elektroninės muzikos kūrėjų, kurie vieni kitus palaiko ir vieni kitiems simpatizuoja, tad pagalvojome galintys pabandyti sutelkti visą šį potencialą į vieną vasaros savaitgalį, į dvi sunkias naktis po atviru dangumi“, – teigia jie.

Festivalio „Area“ rengėjai, tvirtinantys, kad pirmajame festivalyje pristato kone visą Lietuvos industrinės muzikos elitą, apie dvidešimtį kūrėjų ir didžėjų, skelbia pirmuosius patvirtintus festivalio dalyvius: Tiese (masyvus drone), Body Cargo (power electronics), Atrac (DJ) ir Eduardo De Bucini (DJ) bei Dr. X-Ray (DJ).

Renginio dalyvių sąrašas bus papildomas kas savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius