-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keistuolių teatre – labdaringas koncertas nuvarytiems žirgams išgelbėti

Lapkričio 17 d. (trečiadienį) 19 val. Keistuolių teatre visus neabejingus ir mėgstančius autorines dainas suburs labdaros koncertas „Ruduo nesibaigiančioj metų alėjoj“. Publikos širdis darganotą rudens vakarą sušildys ne tik nuoširdi bardų muzika, bet ir žinojimas, kad jau vien savo buvimu prisidedi prie kilnaus tikslo – nugyventų, apleistų ir pasmerktų žiaurioms kančioms žirgų gelbėjimo ir išlaikymo.
Andrius Kaniava ant žirgo
Andrius Kaniava ant žirgo / Asmeninio albumo nuotr.

Tai bus jau trečiasis koncertas, skirtas Žirgų globos asociacijai paremti. Pirmasis koncertas įvyko 2007 metais. Jo organizatorius ir sumanytojas, Keistuolių teatro aktorius, dainų autorius ir atlikėjas Andrius Kaniava teigia, kad pirmojo koncerto metu surinktos lėšos iš tiesų padėjo Žirgų globos asociacijai išgyventi žiemą.

„Mes turėjome kuo šerti tuos žirgelius, sumokėti už veterinarų paslaugas, pervežimą...“, – sakė aktorius. Pasak žirgų globos asociacijos vadovės Eglės Gerulaitytės, per metus vieno žirgo gydymas ir išlaikymas kainuoja apie 1500 litų. Bet šis jau tradicija tapęs koncertas svarbus ne tik dėl surenkamų pinigų. Svarbiausia, kad žmonės ateina, sužino ir susimąsto apie nuvarytų ir apleistų žirgų likimą.

Šiemet, kaip jau įprasta, koncerte „Ruduo nesibaigiančioj metų alėjoj“ skambės dainuojamoji poezija. Ištikimas šios akcijos draugas, vienas įdomiausių ir originaliausių dainuojamosios poezijos žanro atlikėjų Lietuvoje, pirmasis Vytauto Kernagio prizo laureatas Domantas Razauskas sakė: „Man visada patinka groti šituose koncertuose: visi susirenkame jaukiai į „Keistuolių teatro“ salę – būna smagu ir dalyviams, ir publikai.“

Publika taip pat išgirs Šarūno Černiausko dainų. Su nauja programa pasirodys Keistuolių teatro aktorius Dalius Skamarakas. Be abejonės, į sceną kops ir šio koncerto sumanytojas ir organizatorius A. Kaniava. Kokius kūrinius išgirs į koncertą susirinkusi publika, autoriai kol kas laiko paslaptyje. Tačiau tai bus tikrai geros, jaukios dainos, tinkančios rudens vakarui!

Keistuolių teatro aktorius A. Kaniava tikino žirgais „susirgęs“ dar vaikystėje.

„Joju nuo mažų dienų ir kol kas tikrai nežadu šio užsiėmimo mesti. Aišku, ne sykį yra tekę kristi nuo arklio. Sakoma, kad 80 proc. po pirmo kritimo ant žirgo daugiau nebesėda. Aš buvau iš tų, kurie bandė toliau ir „susirgo“ visam gyvenimui“, – šypsosi artistas.

A. Kaniava prisipažįsta, kad jam nuolat nedavė ramybės klausimas, kas atsitinka su žirgais, kurie baigia savo „sportinę karjerą“ arba tiesiog pasensta, patiria traumas ir tampa „nebetinkami“? Tokių apleistų ir nebereikalingų žirgų likimas būna baisus: jie galuojasi neprižiūrimi arba gabenami tiesiai į skerdyklą...

„Šita mintis mane visada šiurpino, net nežinau su kuo tai galima palyginti. Todėl, kai tik išgirdau, kad atsirado žmonių, kurie rūpinasi tokiais likimo ar piktavalių žmonių suluošintais žirgais, prisijungiau prie jų gretų daug negalvodamas“, – teigė Keistuolių teatro aktorius, globojantis du žirgus – Geismą ir Grafiti.

A. Kaniava pasakojo, kad per pirmąjį labdaros koncertą publikai buvo parodytos į prieglaudą patekusių žirgų nuotraukos.

„Žiūrovus ištiko šokas – taip baisiai tie padarai buvo nugyventi, tokie suvargę. Buvo sunku į juos žiūrėt. Per antrąjį koncertą parodėme jau po metų darytas tų pačių žirgų nuotraukas. Skirtumas buvo akivaizdus, o, svarbiausia, žmonės galėjo įsitikinti, kad ir jų dėka tokie pasikeitimai įmanomi“, – džiaugėsi aktorius.

Visos koncerto metu surinktos lėšos bus paaukotos Žirgų globos asociacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius