Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kine po žvaigždėmis“ – seansai akims ir ausims

Ribinės situacijos, savęs paieškos ir meilės trikampis – trys tematinės ašys, apie kurias suksis šios savaitės „Kinas po žvaigždėmis“. Be trijų gerų filmų, šįkart paruošta ir muzikinė staigmena.
Kadras iš filmo „Riedėk“
Kadras iš filmo „Riedėk“ / Organizatorių nuotr.

Į seansą „Apie laisvę. Lietuviškai“ žiūrovai kviečiami viena diena anksčiau nei įprastai – trečiadienį, rugpjūčio 18-ąją. Šį kartą – lietuviškumo porcija ne tik akims, bet ir ausims: prieš seansą, 20 val., piano.lt kiemelyje koncertą surengs grupė „Liūdni slibinai“.

Humoro nestokojantys grupės nariai savo pasirodymą „Litas prie lito“ vadina labdaringu ir teigia, kad surinktos lėšos bus panaudotos pirmojo jų albumo leidybai. Vis dėlto muzikantų rėmimas liks klausytojų sąžinės reikalas: „Liūdnų slibinų“ koncertas, kaip ir lietuviško kino seansas, – nemokamas.

Po koncerto kiemelyje bus rodomas stiprių ir atvirų emocijų filmas apie baudžiavos laikų Lietuvos kaimą – Raimondo Vabalo drama „Akmuo ant akmens“. Režisierius piešia du tragiškus portretus – buvusio rekrūto ir dvare tarnaujančio ekonomo. Filme atskleidžiama, kas atsitinka, kai patenkama tarp dviejų akmenų, kai maištauti pradeda ir patys ramiausi.

Penktadienine „Kino po žvaigždėmis“ tradicija jau tapo „Velokinas“ – tai ekologiškas seansas, kurio metu energija rodyti filmui generuojama minant dviračius. Rugpjūčio 20-osios vakarą dviračių mynėjai padės stebėti režisūrinį aktorės Drew Barrymore debiutą – sportišką filmą „Riedėk“, raginantį būti savo pačių herojais.

Prie dramų priskiriama juosta „Riedėk“ kritikų apibūdinama kaip optimizmo ir šilumos kupinas filmas. Čia pasakojama apie paauglę Blis, nepatenkintą gyvenimu mažame miestelyje. Mergina sprendžia dilemą: kaip pateisinti kitų žmonių lūkesčius ir kartu suprasti, kas iš tiesų esi? Laimė, tokia galimybė pasitaiko, kai Blis rankose atsiduria skrajutė, kviečianti į riedučių rungtynes.

Šeštadienį, rugpjūčio 21 d., „Kine po žvaigždėmis“ bus galima išvysti vieną žinomiausių kino pasaulio veidų – Gwyneth Paltrow. Romantinėje dramoje „Tarp dviejų mylimųjų“ ji vaidina žavingą moterį, įveltą į meilės trikampį.

Šio trikampio „pagrindas“ – patrauklus fotografas Leonardas. Draugės paliktas vyras, regis, sėkmingai gydosi širdies žaizdas mielos merginos Sandros glėbyje, tačiau ramybė ilgai netrunka: kortas sumaišo pažintis su naująja kaimyne Mišele. Intriguojama istorija ir jautri aktorių vaidyba įtraukia žiūrovus į vienatvės ir skausmo kupiną Leonardo pasaulį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius