-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino teatre „Pasaka“ – Afrikos filmų savaitė

Kino teatras „Pasaka“ lapkričio 8–12 d. kviečia žiūrovus į kultūrinį ir edukacinį renginį „Afrikos filmų savaitė“. Kino mėgėjai turės galimybę susipažinti su penkiais filmais iš Afrikos žemyno. Įdomų ir menkai kino prasme atrastą žemyną bei jo kultūrą taip pat pristatys muzikantai, rašytojai bei fotografai.
„Bamakas“
„Bamakas“ / Kadras iš filmo

Filmų savaitės metu bus parodyti Nigerijos, Malio, Pietų Afrikos Respublikos, Senegalo ir Čado vaidybiniai filmai, premijuoti įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose.

Viena ryškiausių „Afrikos filmų savaitės“ figūrų – režisierius Ousmane Sembene. Jis vadinamas esmine figūra, padėjusia bręsti postkolonijiniam Afrikos kinui. Į „Afrikos filmų savaitės“ programą įtrauktas filmas „Prakeiksmas“ Karlovy Vary tarptautiniame filmų festivalyje 1976 m. laimėjo specialųjį žiuri prizą. Juosta „Šventykla“ buvo įtraukta į 2004 m. Kanų kino festivalio, Los Andželo Pan Afrikos kino festivalio programas.  Į Lietuvą pristatyti režisieriaus kūrybos atvyksta jo sūnus Alainas Sembene, jis su žiūrovais bendraus lapkričio 11 d. vyksiančiuose filmų seansuose.

A.Sembene – ne vienintelis „Afrikos filmų savaitės“ svečias, padėsiantis geriau įsigilinti į filmo kontekstą ir supažindinsiantis kino mėgėjus su žemyno kultūra.

Lapkričio 8 d. prieš filmą „Bamakas“ dainininkas Viktoras Diawara pasidalys asmeniniais įspūdžiais apie gimtąjį Malį, pasakojimą praturtins savo dainomis.

Lapkričio 9 d. prieš Nigerijos režisieriaus filmą „Amžinas“ Raimonda Iškauskaitė pristatys savo knygą  „Nigerija: tarp faktų ir asmeninės patirties“.

Renginio metu veiks Gintaro Česonio ir Birutės Bagdonavičiūtės fotografijų paroda iš Nigerijos ir Etiopijos.

„Afrikos filmų savaitė“  – puiki proga pažinti šio vis dar mums tolimo žemyno šalių kultūrą, tradicijas, mentalitetą, gyvenimo būdą ir problemas, kurių sprendimo ieško ne tik tų šalių Vyriausybės, bet ir visa tarptautinė visuomenė. Renginį remia Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Visi seansai nemokami. Kvietimus į filmus likus valandai iki seanso dalija kino teatro kasa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius