Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Klaipėdai perduotas Lietuvos kultūros sostinės titulas

Klaipėda pradeda ypatingus Lietuvos kultūros sostinės 2017 metus. Gruodžio 6-osios vakarą, su lengvu džiazo prieskoniu, Klaipėdai perduotas Lietuvos kultūros sostinės titulas.
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas perėmė Lietuvos kultūros sostinės titulą iš telšiškių.
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas perėmė Lietuvos kultūros sostinės titulą iš telšiškių. / Organizatorių nuotr.

Telšiuose – Lietuvos kultūros sostinėje 2016, Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui iš Telšių rajono savivaldybės mero Petro Kuizino rankų, įteiktas kultūros sostinės simbolis – gintarinis medis.

Antradienį, švęsdami savo 225-ąjį gimtadienį, Telšiai Kultūros sostinės titulą perdavė Klaipėdai. Pasinaudojus šia proga, iškilmingai surengti „Telšiai – Lietuvos kultūros sostinė 2016“ uždarymo renginiai „Dėkingumo perlai“.

Sveikindamas ir dėkodamas už nuostabų pavyzdį, kaip turiningai ir reikšmingai reikia pažymėti metus, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas teigė, jog Lietuvos kultūros sostinės titulas nėra pereinamas – jis lieka, kaip kokybiškos kultūros, didelių pastangų ir nuveiktų reikšmingų darbų ženklas. Vakaro svečius V. Grubliauskas pasveikino ir atlikta Louis Armstrong „What A Wonderful World“ melodija.

Žinia, 2017-ųjų Lietuvos kultūros sostinės titulas Klaipėdai suteiktas 2015-aisiais, kai Lietuvos kultūros sostinės konkursui Klaipėdos miesto savivaldybės kartu su VŠĮ „Klaipėdos šventės“ parengta projekto „Klaipėda – neužšąlantis kultūros uostas 2017“ paraiška Kultūros ministerijos buvo paskelbta geriausia. Programą „ Klaipėda – neužšąlantis kultūros uostas 2017“ iš viso sudarys 5 skirtingos platformos – Neužšąlanti istorija, Neužšąlanti klasika, Neužšąlanti jūra, Neužšąlantis menas ir Neužšąlantis miestas, kurios atlieps svarbiausias miesto kultūros ir meno sritis bei apjungs visą eilę skirtingų kultūros ir meno projektų.

Pirmasis Klaipėdai – Lietuvos kultūros sostinei dedikuotas projektas šiuo metu jau puošia Teatro aikštę. Prancūzų menininko Jacques‘o Rival‘io projektas – sniego rutulys I LOVE KLAIPĖDA, dedikuotas 2017-iems, uostamiesčiui atnešančius pareigą ir atsakomybę tapti Lietuvos kultūros sostine bei didelę ir kryptingą miesto ambiciją siekiant dar didesnių tikslų – 2022 m. tapti ir Europos kultūros sostine.

„Klaipėda, nusprendusi 2017-aisiais tapti Lietuvos kultūros sostine bei kovoti dėl 2022-ųjų metų Europos kultūros sostinės titulo, iki 2019-ųjų padvigubinti finansavimą kultūrai ir parengti naują miesto kultūros strategiją, aiškiai išreiškė, kad kultūra šiandien tampa vienu iš pagrindinių miesto prioritetų“, – pažymi Vytautas Grubliauskas.

Lietuvos kultūros sostinės titulas suteikiamas nuo 2008 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius