Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje atveriama Viktorijos Dambrauskaitės komiksų paroda

Gruodžio 4 d. (trečiadienį) 17.30 val. galerijoje „si:said“ (Galinio Pylimo g. 28, Klaipėda) pristatoma Viktorijos Dambrauskaitės komiksų paroda „X Y Z“.
Viktorijos Dambrauskaitės piešiniai bus eksponuojami Klaipėdoje.
Viktorijos Dambrauskaitės piešiniai bus eksponuojami Klaipėdoje. / Viktorijos Dambrauskaitės iliustracija

Parodoje „X Y Z“ susapnuoti naratyvai persikelia į komiksą. Pasak V. Dambrauskaitės, „Mane domina sapnas kaip vaizduotės varomoji jėga, nesąmoningas bėgimas nuo kasdienybės ieškant magiško, nerealaus pasaulio, nuotykių, atsakymų į esamus klausimus, naujų idėjų. Kuriant istoriją rėmiausi savo sapnais, kelionėmis ir pokalbiais juose. Tai kiti pasauliai, kuriuose gyvename naktį. Piešiniai išlenda iš popieriaus į trimatę erdvę, keičiasi formos, faktūros, spalvos, pereina į abstrakcijas“. Nežinomieji herojai susitinka X, Y, Z koordinačių sistemoje, kur siurrealistinė kelionė veda labo ryto link. Čia įvyksta neįtikėtinų ir absurdiškų dalykų.

Viktorija Dambrauskaitė (g. 1985), dizainerė, iliustratorė. 2009 m. baigė Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos skyriuje vizualinio dizaino magistrantūrą. Nuo 2005 m. kaip dizainerė ir spektaklių dailininkė bendradarbiauja su Klaipėdos lėlių teatru. Spektaklis „Stebuklingas pelenės laikas“, kuriam V. Dambrauskaitė kūrė scenografiją ir lėles, 2010 m. buvo nominuotas „Auksinio scenos kryžiaus“ apdovanojimui. Nuo 2010 m. yra menininkų organizacijos TEMA narė. Dalyvauja komiksų, iliustracijų kūrybiniuose užsiėmimuose, parodose.

Paroda veiks iki gruodžio 11 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius