Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje John’o Lennon’o gimtadienis prisimenant “Magical Mystery Tour” autobusą

Įsivaizduok, kad nėra valstybių, kad nėra dangaus, nėra religinių skirtumų ir karo... Tokį pasaulį apdainavo ir juo tikėjo vienas žinomiausių visų laikų muzikos klasikų, amžina legenda, maestro John’as Lennon’as. Spalio 9 d. viso pasaulio melomanai minės išskirtinę šventę. Buvęs legendinės grupės “The Beatles” narys šiemet būtų sulaukęs 70 metų jubiliejaus. Gaila, tačiau vis dėl to reikia rašyti būtų...
John Lennon
John Lennon

Sulaukęs vos 40 metų, J. Lennon’as tragiškai žuvo prie savo namų durų. Nepaisant to, kad nuo legendos mirties praėjo beveik 30 metų, tūkstančiai “The Beatles” ir paties J. Lennon’o gerbėjų kasmet tradiciškai mini vieno iš įstabiausių visų laikų muzikos kūrėjų gimimo dieną. Klaipėdos gyvos muzikos klubas “Roxy” duoklę šiai garbingai progai nusprendė atiduoti ne vien kasmetiniu tradiciniu koncertu, bet ir artimiau supažindinant uostamiesčio publiką su šios nepamirštamos muzikos žvaigždės kūrybine istorija ir turtinga biografija.

70–ojo gimtadieno proga uostamiesčio melomanams bus pasiūlyta prisiminti vieną įdomiausių grupės “The Beatles” projektų. “Magical mystery tour” tikram “bitlų” gerbėjui asocijuojasi su vienu iš geriausių šio ketvertuko muzikos albumų ir netradiciniu muzikiniu kino filmu, kuriame pagrindinį vaidmenį taip pat atliko gerai žinomi “The Beatles” nariai.

Po “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” albumo, Paul’as McCartney norėjo sukurti filmą pagal “bitlų” muzikos motyvus. Filmas buvo be scenarijaus: paremtas improvizacija bei ranka parašytomis idėjomis ir situacijomis. Filmo metu būrys „eilinių“ žmonių keliavo autobusu ir turėjo patirti neapibrėžtų „magiškų“ nuotykių. Deja, „magiški“ nuotykiai, kurių buvo tikėtasi, neįvyko. Filmavimo metu daug mašinų pradėjo sekti neįprastai atrodantį autobusą, kad pamatytų, ką jame važiuojantys žmonės veikia, dėl to susidarė didelė mašinų spūstis ir filmavimą teko nutraukti. Į filmą buvo įterpta muzikinių interliudų su Bitlų dainomis iš vėliau didelio pasisekimo susilaukusio to paties pavadinimo albumo.

“Magical mystery tour” autobusas dar ir šiandien dovanoja keleiviams neįprastus ir “magiškus” nuotykius Liverpulyje. O šį šeštadienį pirmajį kinematografinį “The Beatles” bandymą prisiminti bus pakviesta ir uostamiesčio publika. John’o Lenonn’o gimtadienio proga nemokama kelione bus apdovanti 8–tojo maršruto keleiviai, kuriems pasiseks sulaukti ypatingos “bitliškos” transporto priemonės. Specialiai šventei paruoštame 8–tojo maršruto autobuse,   keleiviams bus transliuojami video klipai su nostalgiškus prisiminimus keliančiais “The Beatles” ir soliniais John’o Lennon’o pasirodymais. Mistinio mini turo metu Klaipėdiečiai taip pat bus supažindinami su John’o Lennon’o biografijos faktais ir vingiuotu kūrybiniu keliu. Valandos  trukmės turo paskutinė stotelė – “Roxy” gyvos muzikos klubas, kuriame magišką kelionę laiku vainikuos vakarėlis skirtas 70–ojo John’o Lennon’o gimtadienio paminėjimui.

Vakarėlio metu skambės visų laikų geriausi muzikos genijaus ir grupės “The Beatles” kūriniai. Išskirtinius savo pasirodymus klubo scenoje surengs grupės “Arrogantics”, “Konspiracija” ir “Breaze”.

“Lennon’as yra asmenybė, kuri imponuoja ne vienai melomanų kartai. Tai žmogus, kuris tiek savo pacifistiniais darbais, tiek muzika kiekvienam iš mūsų iki šiol siunčia žinutę, kaip reikia mylėti kiekvieną dieną šiame pasaulyje ir kaip reikia gyventi, kad šis pasaulis taptų geresniu. Groti jo sukurtą muzika yra kažkas neapsakomo” – teigė grupės Arrogantics vokalistas Karolis Rupkus.

John’s Lennon’as mirė 1980 metais gruodžio 8 dieną, kai prie savo namų Niujorke buvo nušautas į nugarą gerbėjo M. Chepman’o. Paskutinis J. Lennon’o albumas “Double Fantasy” buvo išleistas prieš tris savaites iki jo mirties. Nuo 70 – tųjų, iširus grupei “The Beatles”, Lennon’as sėkmingai vystė solinę karjerą ir kovojo prieš karą Vietname. Kasmet gerbėjai visame pasaulyje mini atlikėjo ir kompozitoriaus mirties metines bei švenčia “eksbitlo” gimtadienį, taip pagerbdami John’o Lennon’o indelį į pasaulio muzikos istoriją.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius