Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klaipėdos galerijoje“ – intriguojanti Šarūno Šarkausko kūryba

„Klaipėdos galerijoje“ (Bažnyčių g. 4/Daržų g. 10) ketvirtadienį 17.30 val. bus pristatoma tapytojo Šarūno Šarkausko kūrybos paroda „Tunų gaudymas Danėje“.
Šarūno Šarkausko kūrinys „Tunų gaudymas Danėje“
Šarūno Šarkausko kūrinys „Tunų gaudymas Danėje“ / "Klaipėdos galerijos" iliustracija

Tai pirmoji personalinė  Šarūno Šarkausko paroda „Klaipėdos galerijoje“. Su didžiule pagarbą dailininkas pažymi, kad jam meilę tapybai įskiepijo žymus Lietuvos tapytojas, šiuolaikinės dailės klasikas, Antanas Martinaitis. 

Dailininko  kūrybai  būdingi šaržo, grotesko elementai. Jau parodos pavadinime slypi subtilus humoras: „Tunų gaudymas Danėje“. 

Daug kas Šarūno  paveiksluose atrodo paprasta, kasdieniška, bet šalia – kiek ironiška, kartais apgaulingai naivu. Pasaulėjautos gilumas, filosofinė nuostata, autorefleksija, be abejo, didžiausia jo kūrybos vertybė. Autorius komponuoja asmenine patirtimi persmelktą unikalų spalvingą reginį, kuriame erdvė nepaiso perspektyvos, tačiau natūraliai komponuoja siužetus. Groteskiškos figūros, tarsi spektaklyje, pasakoja istorijas, kasdienybės įvykius. 

Figūros vaizduojamos apibendrintai ir ekspresyviai, neteikiant reikšmės psichologinei ar fizionominei charakteristikai.  Karikatūrizuotas figūrines kompozicijas, atsisakant anatomijos kanonų, autorius „papuošia“ ornamentiniais elementais  ir ryškiais spalviniais deriniais. 

Dailininkas palieka smalsiam žiūrovui užuominą: „Ši paroda – tai pasakojimas apie keistus išgyvenimus, susijusius su jūra, laivais ir tunais, kuriuos vis dar sapnuoju“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius