Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Klaipėdos galerijoje – keramikos paroda „Trumpas sustojimas“

Ketvirtadienį Klaipėdos galerijoje atidaroma šiauliečių menininkių Irenos Šliuželienės (keramika) ir Gitanos Kaltanienės (grafika) paroda „Trumpas sustojimas“.
Irenos Šliužienės keramikos dirbinys.
Irenos Šliužienės keramikos dirbinys. / Klaipėdos galerijos nuotr.
Temos: 3 Menas Paroda Keramika

„Klaipėdos galerijoje“ susitiks dvi menininkės, atstovaujančios skirtingoms meno rūšims – keramikai ir grafikai – tačiau ne dvikovai, o darniam duetui: įdomūs formos ir piešinio sąskambiai, netikėti rakursai, „sąšaukos“, vienijantis moteriškas trapumas, subtilumas, aistringi spalvos blyksniai, angeliški šnabždesiai – visa tai vasariškoje parodoje „Trumpas sustojimas“.

Irenos Šliuželienės keramika labai savita. Nuo 1987 metų parodose dalyvaujanti menininkė ieško ir randa savitų formų. „Dirbu formuodama molio lakštą, naudoju formas, virvelinės keramikos techniką, – apie savo kūrybą pasakoja autorė. – Išvalytos glazūros ir likęs baltas molis paryškina formas, įspaustų elementų piešinį. Neturiu vienintelio mylimo motyvo. Piešinys, mozaika ant žvakidės ar vazos krašto, drugeliais, saulėgrąžomis ir kortų elementais išmarginta koketės princesės suknelė – tai tiesiog nuotaikos, poilsis, meditacija. Galimybė paimti arbatos puodelį už rankos, dviejų sprindžių dydžio kvepalų buteliukas, aukso obuolys lėkštėje – viskas lengvai ir su šypsena. Kaip ir angelai, kurie yra atskira mano kūrybos dalis: balti, nekaltais vaikiškais veidais. Didesni, susimąstę vienumoje arba nutūpę ant balto rutulio. Vaikiškai išdykaujantys, siunčiantys šilčiausius linkėjimus parodų lankytojams”, – apie savo kūrybą pasakoja menininkė.

Grafikė Gitana Kaltanienė kuria įvairiomis grafikos technikomis. Darbuose siekia ritmo, naudoja ornamentines kompozicijas, augalinius, etnokultūrinius elementus. Jos darbai – iškalbingi, juose autorė, lyg senovinėse runose, įrašo simbolinę mintį.

Dvigubos parodos – žavus renginys ir reginys, galimybė jaukiai pabendrauti su dviem menininkais, pradžiuginti akį ir širdį skirtingais meno kūriniais, o gal ir atrasti tą savąjį, kuris lydės ir šildys ne vienerius metus.

Paroda atidaroma ketvirtadienį, 17.30 val. Klaipėdos galerijoje, prekybos centre „Herkaus galerija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius