Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klube „Gravity“ – lietuviškos elektronikos gūsis

Per vieną naktį klube „Gravity“ pasirodys net penki gyvi projektai ir atlikėjai. Į pirmąjį renginį „Gravity Live!“ šeštadienį, sausio 23-iąją, kviečia „Fusedmarc“, prie kurių prisidės IJO, „Left I Right“, „Ele 7“ bei Genys ir Shidlas.
Grupė „Left I Right“
Grupė „Left I Right“ / Organizatorių nuotr.

Vakarą pradėsiantys „Left I Right“ melomanų ausis užkliudė festivalyje „Satta Outside“ praėjusią vasarą. Šio elektroninį dub džiazą atliekančio kolektyvo branduolys – buvę „Magic Mushrooms“ nariai vokalistė Elena, reguliuojanti  gitaros ir klavišinių garsus, bei saksofoną valdantis Vygintas, atsakingas už bosinės gitaros ritmus bei elektroninę dalį. Per tikro garso pasirodymus prie dueto prisideda ir trys papildomi muzikantai.

Keturių asmenų kolektyvas „Ele 7“ – tai trys midi klaviatūros, trys didžėjaus pultai,  keturi kontroleriai ir elektriniai būgnai. Melodingas ir intelektualus jų „easy listening“, užverdantis iki techno, pamažu dėliojasi į atskirus kūrinius, kurie netrukus turėtų virsti albumu.

Vakarui įsibėgėjus pasirodysiantys renginio kaltininkai „Fusedmarc“ yra grupė-audiovizualinis eksperimentas. Siurrealistiniai elektronika, rokas, vaizdas – tuo projektas domina jau kelerius metus. Apdovanoti rinkimuose A.LT, koncertavę Rusijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Nyderlanduose, kitose šalyse, į „Gravity“ sceną muzikantai lips po šiokios tokios koncertinės pauzės ir pristatys naujų kūrinių siuntą.

Klaipėdiškių judėjimo „One Ear Stereo“ narys Genys dirba su regio atlikėju Shidlu ir ruošia antrąjį pastarojo albumą. Pirmieji visiškai naujo Lietuvai digidub skambesio eksperimentai jau pasiekė internetą ir sulaukė teigiamų reakcijų. Duetas per keletą metų vos porą kartų pasirodė scenoje, tad šeštadienis – išskirtinė proga įvertinti jų produktą gyvai.

Daugelis atlikėjų galėtų pavydėti produktyvumo klaipėdiečiui IJO. Jis, nuolat pasiūlydamas nemokamų įrašų lietuvių „Sutemose“ ar užsienio skaitmeninėse leidyklose, visuomet sugeba išlaikyti aukštą kokybės lygį ir kaskart nustebinti nauju požiūriu į muziką. Jo bagaže – IDM, jungle, drill’n’bass ir kiti elektroniniai nuotykiai.

Tiek daug skirtingos gyvai atliekamos ir, svarbiausia, Lietuvoje sukurtos muzikos, prisotintos vaizdais, klube „Gravity“ dar nėra skambėję. Po penkių pasirodymų prie didžėjaus pulto stos Genys, pribaigsiantis žemais dažniais.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius