Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų mugėje – laukiamiausios literatūrinės premjeros ir susitikimai su užsienio autoriais

Tradiciškai Vilniuje vasario pabaigoje vyksianti didžiausia ir svarbiausia knygų mugė Baltijos šalyse vėl pasiūlys didžiulę kultūrinę programą bei pakvies susitikti su autoriais, susipažinti su šiuolaikiniais užsienio ir lietuvių kūrėjais, leidyklų naujienomis. Lankytojų dėmesį kaustys ilgai laukti susitikimai su keliasdešimt užsienio svečių, knygos meno žmonių. Lietuvos autoriai kvies į naujausių leidinių premjeras ir diskusijas.
Paroda
Paroda

Susitikimai su užsienio svečiais įvairiausių literatūros žanrų mėgėjams

Vilniaus knygų mugėje kviestiniai svečiai burs įvairiausių literatūros žanrų mėgėjus. Istorinių romanų gerbėjus vilios susitikimas su Domnica Radulescu knygos „Traukinys į Triestą“ pristatyme. Romane susipina skaudus Rumunijos istorijos etapas – diktatoriškas komunistinis N.Ceaușescu režimas ir romantiška meilės istorija. Pasakodama dviejų jaunuolių meilės istoriją, autorė sumaniai atskleidžia sudėtingas politines ir buitines Rytų Europos realijas komunistiniame rojuje.

Lankytojai galės susitikti ir su psichologinės knygos „Nuostabus protas“ autoriumi Henriku Fexeus. Žinomas švedų manipuliavimo meno ekspertas, sulaukė skaitytojų pripažinimo pasirodžius debiutinei knygai „Minčių skaitymo menas“. Knyga „Nuostabus protas“ tai proto akrobatika. Jos pradžia – tai pabaiga, ir atvirkščiai. Pripažintas minčių skaitytojas ir psichologinės manipuliacijos žinovas Henrikas Fexeus mėgsta stebinti. Autorius įtaigiai demonstruoja, kokios elastingos žmogaus smegenys ir kokių fantastiškų rezultatų galime pasiekti padedami paprasčiausių treniruočių.

Vaikų ir paauglių knygų skaitytojus kvies susitikimas su Timo Parvela – vienu labiausiai gerbiamų Suomijos rašytojų jaunajai kartai. Autoriaus knygos yra apdovanotos daugybe apdovanojimų ir išverstos į 18 užsienio kalbų. Parvelos kūriniai jau dabar pelnytai vadinami klasika. Susitikime bus pristatoma knyga „Elė ir draugai“, diskutuojama apie Suomijos literatūrą, bei tai, kokios knygos gali sudominti vaikus skaitymu ir kokios temos yra aktualios šiuolaikiniams pradinukams.

Išskirtiniai susitikimai ir klasikinės literatūros šventės

Nebus pamiršti ir klasikinės literatūros gerbėjai, jų laukia neeiliniai susitikimai ir kultinių autorių sukakčių minėjimus lydintys pristatymai.

Specialiai šimtosioms Romaino Gary gimimo metinėms paminėti, Vilniaus knygų mugėje bus pristatomas papildomas jubiliejinis kultinio kūrinio „Aušros pažadas“ leidimas. Plačiai pripažinto prancūzų rašytojo, daugiau nei 30 romanų autoriaus knygą pristatys Romaino Gary kūrybą tyrinėjantis prancūzų akademikas, eseistas Jeanas Marie Rouart.

Ne mažiau intriguos pristatoma vieno iškiliausių Vokietijos rašytojų Johanno Wolfgango Goethe autobiografija „Iš mano gyvenimo. Poezija ir tiesa“. Renginio metu garsus Vokietijos rašytojas ir žurnalistas Tilmanas Spengleris kalbės apie autoriaus kūrybinį kelią. Remiantis Goethe‘s kūrybos motyvais poeziją tarp tiesos ir gyvenimo lydės muzikinis-poetinis performansas, kurį atliks šiuolaikinio meno pasaulyje vertinama poetė ir eksperimentinė menininkė Nora Gomringer kartu su Gabriele Labanauskaite ir DJ A.

Vilniaus knygų mugėje lankysis ir rašytojas, vienas žymiausių šiuolaikinių Estijos bei Rytų Europos intelektualų, literatūrologas, kultūrologas ir poliglotas Reinas Raudas. Autorius pristatys knygą „Brolis“ Už kūrybinę veiklą apdovanotas Estijos literatūros premijomis, lingvistikos genijus kalba ir lietuvių kalba bei nekantriai laukia susitikimo su Lietuvos skaitytojais.

Skaitytojų dėmesiui Lietuvos autorių premjeros

Leidyklos rengia ir gausybę nekantriai laukiamų lietuviškų knygų premjerų, iš kurių viena svarbiausių laikoma trečiosios išskirtinai ryškios rašytojos Kristinos Sabaliauskaitės kultinių romanų ciklo „Silva Rerum“ dalies pristatymas. Rašydama trečią Silva rerum dalį autorė rėmėsi tikrais įvykiais ir biografijomis – visa tai įpinama į magišką pasakojimą apie šeimos paveldą, Vilnių ir Nesvyžių, tikrovę ir pasąmonę, judaizmą ir libertinus, architektūrą, teatrą ir ugnies stichiją.

K.Sabaliauskaitė „Silva Rerum“
K.Sabaliauskaitė „Silva Rerum“

Skaitytojų dėmesio lauks ir Ryčio Zemkausko knygos „Pasivaikščiojimai“ premjera, iš TV ekranų perkėlusi 20 istorijų į knygos puslapius. Joje pašnekovai dosniai dalijasi mintimis apie gyvenimą, kūrybą, didelius atradimus ir mažas silpnybes.

Charizmatiškasis architektas, muzikantas, visuomenės veikėjas Algirdas Kaušpėdas, į knygos „Antiška“ pristatymą burs skaitančiuosius melomanus. Knyga apibendrina ilgą legendinės grupės „Antis” kelią. Joje skaitytojai ras ne tik grupės tekstus, bet ir jų komentarus, istoriją, nuotraukas.

Knygų mėgėjų smalsumą žadins trečiasis rašytojos, žurnalistės Audronės Urbonaitės romanas „Žydiškų daiktų kambarys“. Jame šmaikščia siurrealistine maniera pasakojama apie karjeros aukštumas pasiekusios ir sėkmės lydimos merginos nesugebėjimą susitaikyti su tuo, kad tėvas jos nemylėjo. Mergina apsisprendžia siekti keršto ir leidžiasi į tėvo paieškas ir kurpia gudrų keršto planą.

Vaikų numylėtas autorius ir iliustratorius Vytautas V. Landsbergis knygų mugėje pristatys detektyvinę mitologinę istoriją knygoje „Anupro pasakos“. Nuotaikingame pristatyme dalyvaus „Keistuolių teatro“ aktoriai Dalius Skamarakas ir Viola Klimčiauskaitė.

„Kiek šiandien mumyse Sibiro?“ dokumentinio romano pristatyme „Karta nuo Sibiro“ klaus Eglė Gudonytė. Romanas apie tremtį į Sibirą sukurtas pagal tikrus faktus. „Karta nuo Sibiro“ – tai autorės ir tuo pačiu visos kartos, kuriai ji atstovauja, santykis su skaudžiu istoriniu ir labai asmenišku faktu.

Tai tik keletas premjerų, kurių mugės rengėjai žada gerokai daugiau ir kviečia sekti naujienas internetiniuose mugės namuose http://vilniausknygumuge.lt

Penkioliktoji Vilniaus knygų mugė vyks 2014 m. vasario 20–23 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Bilietai į Vilniaus knygų mugę jau platinami „Bilietų pasaulio“ prekybos taškuose bei internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius