Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Meno mugė
Meno mugė / Žygimanto Gedvilo/BNS nuotr.

1

Rašytojų sąjungos sprintas su kritike

Daivos Kairevičiūtės nuotr./Literatūrinis sprintas
Daivos Kairevičiūtės nuotr./Literatūrinis sprintas

Atviro mikrofono renginyje šį kartą savo kūrybą pristatys dvidešimt autorių. Renginį ne tik ves, bet ir skaitančių autorių kūrybą komentuos literatūros kritikė, rašytoja, humanitarinių mokslų daktarė Virginija Cibarauskė.

Kada

spalio 4 d. 19 val.

Kur

Pavilijonas

Kiek

Įėjimas laivas

2

Baras: seni filmai, nauji garsai

Organizatorių nuotr./Artūro Baryso filmai
Organizatorių nuotr./Artūro Baryso filmai

Kultinio Vilniaus personažo, eksperimentinės muzikos žinovo ir trumpametražių filmų autoriaus Artūro Baryso-Baro (1954–2005) filmams buvo sukurti naujo garso takeliai, kurių autoriai – Lietuvos eksperimentinės muzikos kūrėjai. Seni filmai šį kartą suskambės visiškai naujai.

Kada

Spalio 6 d. 18 val.

Kur

Mažvydo biblioteka

Kiek

Įėjimas laisvas

3

Ramūno Liutkevičiaus performansas „Šokis įsuka šviesą“

Organizatorių nuotr./Ramūnas Liutkevičius
Organizatorių nuotr./Ramūnas Liutkevičius

„Sirenos“ pristato poeto, šių metų Jaunojo Jotvingio premijos laureato performansą žodžiu, šokiu, muzika, vaizdu, lūpdažiu ir suknele. Kaip teigia pats R.Liutkevičius, „jei esi patyręs atskirtį, jei buvai suaugęs su tamsa, jei praeitis įsirašė po oda, tau reikia scenos. Jei esi judesys, šokis ir skambesys, tau reikia scenos. Jei esi princesė tau reikia scenos ir suknelių, makiažo, dažais išmarginto kūno, ryškaus lūpdažio, visko tau reikia.”

Kada

Spalio 6 d. 21.30 val.

Kur

Lukiškių kalėjimas

Kiek

Įėjimas laisvas

4

Šiuolaikinio meno mugė ArtVilnius'22

Meno mugė „ArtVilnius“
Meno mugė „ArtVilnius“

Tryliktą kartą vyksiančioje mugės galerijų programoje dalyvauja 70 meno galerijų ir institucijų, 320 menininkų iš 18 pasaulio šalių. Šių metų tema – ekologija, ypatingą dėmesį skiriant instaliacijos ir skulptūros žanrams. Mugės viešnia – Ukraina, kurios menininkų kūryba bus pristatyta įvairiuose mugės segmentuose.

Kada

Spalio 7-9 d.

Kur

Litexpo

Kiek

6-30 eur.

5

Paroda „Susitikimas, kurio nebuvo“

MO nuotr./Parodos plakatas
MO nuotr./Parodos plakatas

Daugelį Šaltojo karo dešimtmečių JAV, Vakarų Europos ir Lietuvos kūrėjus skyrė geležinė uždanga. Ar esate pagalvoję, kas nutiktų, jei daugelį dešimtmečių vienas nuo kito per prievartą atskirti pasauliai vieną dieną susitiktų? Paroda „Susitikimas, kurio nebuvo“ – tai galimybė pamatyti tiek skirtingų ir intriguojančių menininkų – Andy Warholo, Guerrilla Girls, Yves Klein’o, Marlene Dumas, Marijos Teresės Rožanskaitės, Deimanto Narkevičiaus ir kitų – darbus Lietuvoje bei kalbėti apie itin reikšmingą laikotarpį, tebedarantį įtaką šiandienos pasauliui.

Kada

Spalio 8 d. nuo 10 val.

Kur

MO muziejus

Kiek

Žiūrėti MO puslapyje

6

VMT premjera | INFINITY

Organizatorių nuotr./Infinity
Organizatorių nuotr./Infinity

„Infinity“ – tai tarptautinis projektas, teatro bei džiazo muzikos sintezė, atskleidžianti visiškai naują formą bei žiūros tašką. Viena pagrindinių šio projekto temų – gėrio ir blogio kova, kurią išplėtoti padės gyvai grojantys ir improvizuojantys „NoJo Airlines“ muzikantai bei Vilniaus Mažojo teatro trupės aktoriai. Projekto sumanytojai ir autoriai – režisierė Gabrielė Tuminaitė bei „NoJo Airlines“ įkūrėjas, lietuvių džiazo būgnininkas, perkusininkas, kompozitorius, performansų autorius Dalius Naujokaitis (Niujorkas).

Kada

Spalio 8 d. 18.30 val

Kur

Vilniaus mažasis teatras

Kiek

Žiūrėti teatro puslapyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius