Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koršunovui – prancūzų kavalieriaus titulas

„Vilnius – Europos kultūros 2009 sostinė“ ir Europos kultūros sezono proga sausio 29-30 dienomis Lietuvos nacionaliniame dramos teatre „Comédie-Française“ trupė pristatys savo programą.
Režisierius Oskaras Koršunovas
Žymiausio šių laikų norvegų dramaturgo Jono Fosse pjesę režisavo Oskaras Koršunovas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kiekvieną vakarą bus pristatomos dvi pjesės : Spiro Scimone „Šventė“ (režisierius

Galin Stoev, Bulgarija) ir Moljero „Juokingosios pamaivos“ (režisierius Dan Jemmett, D.Britanija). Tai dvi komedijos – viena šiuolaikinė, kita klasikinė, kurios žiūrovams atskleis įvairias „Comédie-Française“ puses bei labai skirtingas dviejų režisierių interpretacijas.

Tai jau antrosios „Comédie-Française“ gastrolės Lietuvoje. Pirmą kartą šis teatras apsilankė dar 1973 metais. Catherine Hiegel, vyriausia trupės aktorė, atvyksta taip pat ir šiais metais. Ji dalyvavo 1973 metų gastrolėse ir labai šiltai bei emocingai prisimena savo pirmąją viešnagę.

1680 metais karaliaus Liudviko XIV įkurta „Comédie-Française“ yra viena iš seniausių ir garsiausių teatro trupių pasaulyje. Turėdama turtingą trijų šimtmečių istoriją bei nuolatinių aktorių trupę, ji džiugina klasikinių ir šiuolaikinių, prancūzų ir užsienio autorių repertuaru.

Šio vizito proga Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje François Laumonier penktadienį, sausio 30 dieną, režisieriui Oskarui Koršunovui įteiks Meno ir literatūros ordino kavalieriaus titulą už jo režisūrinius pasiekimus. Oskaras Koršunovas dirbo su „Comédie-Française“, režisuojant spektaklį pagal Williamo Shakespear’o pjesę „Užsispyrėlės sutramdymas“.

Meno ir Literatūros ordinu apdovanojami asmenys pasižymėję meno ir literatūros srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius