Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kosto Smorigino „Klounų dainos“ – apie tarnystę ir pašaukimą

Naujos koncertinės programos pristatymui didžiuosiuose Lietuvos miestuose ruošiasi aktorius, režisierius, dainų autorius ir atlikėjas Kostas Smoriginas kartu su kompozitoriumi Audriumi Balsiu. Iki šių metų pabaigos suplanuoti 5 pristatymo koncertai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.
Kostas Smoriginas
Kostas Smoriginas / Organizatorių nuotr.

Paklaustas, kodėl, būtent, klounas ir kokią žinutę jis siekia perduoti žiūrovams, dainuojantis aktorius atsako: „Tai toks pat vaidmuo kaip ir kiti vaidmenys. Kaip Bebenčiukas, kaip dėdė Vania, Kvadratas ar Makbetas… Šitas dviejų pagyvenusių klounų pasirodymas yra apie mus supantį pasaulį, apie vaidmenis, kurie brangūs, ir net tuos, kurių nesinori prisiminti, apie kolegas, kurių jau nėra, apie tuos, kurie neišlaikė, kurie išdavė, bet svarbiausia – apie tarnystę, likimą ir, pagaliau, savo pašaukimą“.

Paskutiniu metu artistas dažnai svarsto apie kūrėjo poziciją visuomenę, apie darbą ir tarnystę… „Dažniausiai į klausimą „Kur dirbate?“ negalvodamas atsakai „Dirbu teatre“, bet štai senose teatrines tradicijas turinčiose šalyse atsakymas būtų „tarnauju teatre“.

„Man patinka žodis „tarnauju“, nes buvimas scenoje, tai ne darbas, o tikriausia tarnystė – mūzom, žiūrovams. Ir tai ne nusižeminimas, tai Likimas“. Be poreikio dalintis kūrėjo tarnystė sunkiai įsivaizduojama, o ir neįmanoma“,– sako Kostas Smoriginas.

Su bičiuliu, kompozitoriumi, aranžuotoju Audriumi Balsiu K.Smoriginas dirba ne pirmus metus. Talentingas ir jautrus muzikantas yra aranžavęs keletą bardo kompaktinių plokštelių (taip pat ir paskutinį „Albumą“ (2013). Tačiau viename koncerte, kaip scenos partneriai jie pasirodys pirmą kartą. Abu teigia, kad jaučiasi komfortiškai, papildo vienas kitą, o repeticijų laikas buvo įdomus ir turiningas.

„Esu laimingas, nes užsiimu mėgstama veikla, realizuoju save tiek muzikoje, tiek teatro scenoje, esu reikalingas. O ko daugiau reikia?!“ – samprotauja artistas.

O paprašytas papasakoti savo mėgstamiausią anekdotą apie klouną, nusišypso:

„Nueikime į cirką? – O kam? – Pasižiūrėsime į mūsų santykius iš šalies“.

Pasižiūrėti ir išgirsti dviejų talentingų kūrėjų bendro muzikinio darbo žiūrovai kviečiami:

  • lapkričio 5 d. 18 val. Šiauliuose, koncertų salėje „Saulė“;
  • lapkričio 9 d. 19 val. Vilniuje, Šv.Kotrynos bažnyčioje;
  • lapkričio 13 d. 18 val. Kaune, VDU didžiojoje salėje;
  • gruodžio 2 d. 19 val. Klaipėdoje, kūrybiniame inkubatoriuje „Kultūros fabrikas“;
  • gruodžio 29 d. 18 val. Panevėžyje, muzikiniame teatre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius