Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūrpolyje – rezidentas iš Vokietijos

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro rezidentūroje vieni menininkai keičia kitus. Nuo rugpjūčio 21 d. iki rugsėjo 18 d. čia gyvens ir kurs Oliver Oefelein iš Vokietijos.
Oliver Oefelein pamėgęs meninių instaliacijų žanrą.
Oliver Oefelein pamėgęs meninių instaliacijų žanrą. / Kultūrpolio nuotr.

Oliver Oefelein yra baigęs biologijos studijas protozoologijos srityje (vienaląsčių tyrinėjimas elektronų mikroskopu) Berlyno Laisvajame universitete ir meistriškumo klasę Berlyno Vaizduojamosios dailės koledže (laisvieji menai).

Kūrėjas yra gavęs Kultūros Fondo ir Berlyno Senato gamtos mokslų, tyrimų ir kultūros stipendijas; dotacijas iš Vokietijos nacionalinio studijų fondo ir Berlyno senato Kultūros departamento. 2001 metais dalyvavo Jaunųjų menininkų Skatinimo Programoje („Art Cologne“, Kiolnas). Nuo 1994 metų dalyvauja personalinėse ir grupinėse parodose Vokietijoje, Olandijoje, Ispanijoje, Stambule.

Oliver Oefelein kuria video, tapybos darbus, skulptūras iš putplasčio, erdvines lipnios juostos instaliacijas. Darbuose akcentuojami erdvė ir laikas; realybės, veiksmo ir iliuzijos kaita.

Autoriaus meninėje veikloje dominuoja laikinų konstrukcijų kūrimas, realybėje egzistuojančių struktūrų perkūrimas, atrandant ir pritaikant joms naują kontekstą. Pastaruoju metu O.Oefelein darbuose jaučiama šiuolaikinių medijų (šiuo atveju televizijos) įtaka. Sukurta instaliacija tampa video kūrinio rėmais/meniniu apipavidalinimu, kuris įkeliamas į kitos vizualizaciją ir koncepciją.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius