-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuva skaito!“: didelio įvykio pradžia – lygiai dvyliktą

Žmonės tikrai mėgsta, kai jiems skaitoma garsiai. Šį teiginį patvirtina pastaruoju metu Lietuvoje vis gausėjantys viešieji skaitymai, skaitymo performansai ar spektakliai, edukaciniai skaitymo užsiėmimai su vaikais. Antrus metus vykstanti socialinė akcija „Lietuva skaito!“ irgi auga – skaitymai iš knygynų ir bibliotekų persikelia į kavines, kino sales, miestų aikštes, rašo organizatoriai.
„Lietuva skaito“
„Lietuva skaito“

Šiemet į skaitovų gretas vėl įsijungia aktoriai, poetai, pradedantieji ir jau gerai žinomi rašytojai. Leidykla „Aukso žuvys“ kartu su kavinių tinklu „Vero cafe“, kino centru „Pasaka“, kavine-knygynu „Bookafe“ ir knygynu „Keistoteka“ kviečia ateiti į skaitymo ir knygos šventę gegužės 7 dieną, kuri prasidės lygiai 12 valandą, ir patirtį šį džiaugsmą.

Knygos „Elementorius. Legendinis dramos būrelis ant Tauro kalno“ autorė Dalia Cidzikaitė skaitys garsių, būrelį lankiusių teatro aktorių, režisierių, muzikantų, choreografų prisiminimus. Skaitymai, o vėliau ir diskusija vyks 12 val. Vilniuje, kavinėje-teatre „Vero cafe“ (Didžioji g. 30).

Eiliuotų tekstų gerbėjai, gyvenantys Kaune, gali šeštadienio pusiaudienį pasimėgauti kava klausydamiesi gyvos, autorių skaitomos poezijos. Jaunieji poetai Aistis Žekevičius ir Simonas Bernotas skaitys savo kūrybą 12 val. kavinėje „Vero cafe“ (Vilniaus g. 18).

Rašytojas Gintaras Grajauskas kviečia Jus susimąstyti: „Skaityti ar neskaityti“, paties autoriaus skaitoma kūryba 12 val. skambės Klaipėdoje, kavinėje „Vero cafe“ (Tiltų g. 1).

Kino centre „Pasaka“ Vilniuje 12 val. vyks renginys „Skaitome kiną”, kur savo mėgstamas ekranizuotas knygas skaitys aktoriai: Valda Bičkutė, Audrius Bružas, Aistė Diržiūtė ir Daiva Rudytė. Renginio organizatoriai žada nepatirtų klausymo pojūčių, nes knygos bus skaitomos visiškoje tamsoje, kad klausytojai galėtų „įjungti“ savo fantaziją ir knygos veiksmą savo galvose sukti tarsi kiną.

Mitines pasakas mėgstantys vaikai ir jų tėveliai kviečiami į įdomią kavinę-knygyną „Bookafe“ Stiklių g. 16, Vilniuje, kur bus skaitomos istorijos apie lietuviškus milžinus ir kitas mitines būtybes. Knygos „Milžinas mažylis“ autorė Kotryna Zylė, skaitysianti savo knygą susirinkusiems klausytojams, žada smagią staigmeną, kuri ypač patiks vaikams.

Rašytojas Justinas Žilinskas neapsiriboja uždaromis patalpomis, jis savo klausytojus 12 val. kviečia susirinkti į nedidelę aikštę Vilniuje, prie skulptūros „Žibintininkas“ (Šv. Jonų g. 7), kur skaitys fantastines istorijas. O po pietų, 16 val., Justino Žilinsko gerbėjai kviečiami susirinkti knygyne „Keistoteka“ Užupyje (Paupio g. 2), kur galės paklausyti Justino Žilinsko skaitomų savo knygų ir pabendrauti su autoriumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius