-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuviškos skaitmeninės „braškės“ masino Frankfurto knygų mugės lankytojus

Spalio viduryje šurmuliavusi tarptautinė Frankfurto knygų mugė tapo naujo lietuviško produkto – interaktyvios pasakos „Braškių diena“ premjeros vieta.
Vita Mozūraitė ir Kęstutis Kasparavičius Tarptautinėje Frankfurto knygų mugėje.
Vita Mozūraitė ir Kęstutis Kasparavičius Tarptautinėje Frankfurto knygų mugėje. / „Lietuviškos knygos“ nuotr.

Frankfurto knygų mugėje kasmet susirenka per 7500 savo ekspozicijas pristatančių dalyvių iš 111 pasaulio šalių, daugiau nei 270 000 lankytojų ir per 10 000 žiniasklaidos atstovų.

Tarptautinių kultūros programų centro „Lietuviškų knygų“ programos sumanyta ir nextmedia.lt komandos parengta interaktyvi knyga anglų kalba pagal Kęstučio Kasparavičiaus knygą vaikams „Braškių diena“ traukte traukė didžiausios pasaulio knygų mugės lankytojų dėmesį.

Skaitmeninę „Braškių dieną“ jau galima atsisiųsti iš Apple interneto prekyvietės ir skaityti, liesti, žiūrėti bei klausytis iPad įrenginiu, o netrukus „Amazon“ programėlių portale atsiras ir Android elektroniniams įrenginiams skirta „Braškių dienos“ versija. Pasaka prabyla į skaitytojus Lietuvoje gyvenančio poeto Kerry Shawno Keyso balsu, tačiau, mama gali perskaityti tekstą savo balsu ir duoti klausytis vaikui.

Skaitmeninė era

Frankfurto knygų mugės Lietuvos stende buvo pristatyta ir daugiau lietuviškų e.knygų anglų kalba – tai naujas moterų prozos rinkinys „No Men, No Cry“, kurį jau gali įsigyti ir „Amazon“ skaitytojai.

Frankfurto knygų mugės spaudoje konstatuojama, kad leidyba Vokietijoje ir pasaulyje įžengia į skaitmeninę erą. Elektroninė leidyba įgyja masinį pobūdį. Iš tiesų, pasidairę po šią neaprėpiamą mugę, kur tarp salių kursuoja autobusai, būtumėte išvydę daugiau lankytojų su planšetiniais kompiuteriais ar skaityklėmis rankose, nei skaitančių popierines knygas.

Pristatė knygų iliustravimo kultūrą

Frankfurto knygų mugės Lietuvos stende buvo pristatyta ir knygų vaikams iliustravimo kultūra. Vilniaus universiteto docentė dr. Vita Mozūraitė apžvelgė iliustravimo meno Lietuvoje raidą ir pakalbino dailininką Kęstutį Kasparavičių. K.Kasparavičiaus kūryba buvo plačiai apžvelgta ir pavasarį vykusioje 48-oje Bolonijos vaikų knygų mugėje, kurioje Lietuva pirmą kartą dalyvavo garbės viešnios teisėmis. Kūrėjai sulaukė rimtų pasiūlymų ir ketina imtis naujų projektų. Kęstutis Kasparavičius užmezgė kontaktus su leidėjais iš Vengrijos, Rusijos, Armėnijos, Egipto ir Korėjos.

Šiemet Lietuvos nacionaliniame stende būriavosi 7 didžiausių Lietuvos leidyklų atstovai. Pasak jų visų, lūkesčiai pasiteisino. Visi planuoja dalyvauti mugėje ir kitais metais. Parodos metu dalyviai turėjo 276 verslo susitikimus, planuojama tęsti bendradarbiavimą su 186 partneriais. Frankfurto knygų mugės dėka turėtų ūgtelėti leidyklų eksportas. Daugumos leidyklų atstovų nuomone, ši mugė – svarbiausias metų renginys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius