-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvių menininkė Geistė Marija Kinčinaitytė – „FreshFaced & WildEyed 2014“ konkurso finalininkė

Liepos 1-20 dienomis viena garsiausių Londono fotografijos galerijų „The Photographers' Gallery“ jau septintus metus pristatys „FreshFaced & WildEyed 2014“ konkurso nugalėtojų parodą. Šiais metais į finalą pateko lietuvių menininkė Geistė Marija Kinčinaitytė.
Į finalą patekusi lietuvių menininkės Geistės Marijos Kinčinaitytės nuotrauka
Į finalą patekusi lietuvių menininkės Geistės Marijos Kinčinaitytės nuotrauka / Geistės Marijos Kinčinaitytės nuotr.
Temos: 1 Fotografija

„FreshFaced & WildEyed 2014“ konkurse kiekvienais metais dalyvauja vizualiųjų menų studijas Jungtinėje Karalystėje baigę studentai. Ekspertų komisija: „Ffotogallery“ direktorius Davidas Drake, „Next Level“ įkūrėjas ir redaktorius Sheyi Bankale, menininkė ir fotografė Sophy Rickett, ir „The Photographers' Gallery“ direktorius Brettas Rogersas, išrinko dvidešimt du novatoriškus ir provokuojančius fotografijos projektus. Konkurso organizatoriai šešiems finalistams taip pat suteiks galimybę dalyvauti galerijos mentorystės programoje, kuri truks dvylika mėnesių.

Šiaulietė G.M.Kinčinaitytė medijų ir komunikacijos bakalauro studijas baigė Londono universitete, Goldsmiths. Parodoje ji pristatys fotografijos darbų seriją „Illuminated“. Tai – nakties arba akloji fotografija gimstanti fotoaparato, blykstės ir intuicijos sintezės metu.

Iš pirmo žvilgsnio, tai miesto (urban) fotografija, tačiau realybė fotografijose transformuojasi į neatpažįstamas vietas ir situacijas, pasąmonės vaizdinius; savo estetika primenančios surežisuotus kadrus, fotografijos sukelia įtampą, nerimą ir neaiškumo pojūtį. „Manau, jog tai reikšmingas žingsnis mano kūrybiniame gyvenime, kuris padės labiau pasitikėti savimi kaip kūrėja, toliau vystyti naujus projektus ir tobulėti jau profesionaliame lygmenyje. Šis pripažinimas man yra ypatingai svarbus“, –  mintimis dalijosi jaunoji menininkė.

Paroda vyks „The Photographers' Gallery“ nuo liepos 1 d. iki 20 d. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius