Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ir pasaulio atlikėjai Energetikos muziejuje bandys įminti muzikos energijos paslaptį

Būrys žinomų atlikėjų Vilniuje bandys įminti muzikos energijos paslaptį. Energetikos ir technikos muziejuje balandį vyks koncertų ciklas „Muzikos energija“ – pasirodymus čia surengs garsūs Lietuvos ir užsienio atlikėjai.
NI&Co
NI&Co / NI&Co nuotr.

Balandžio 11 d. muziejuje (Rinktinės g. 2, Vilnius) koncertuos lietuvio saksofonininko bei kompozitoriaus Liudo Mockūno ir prancūzų kilmės gitaristo Marco Ducret duetas.

L.Mockūno vardas klausytojams garantuoja meistrišką atlikimą ir kompozicinę intrigą, rašoma ciklo organizatorių „DRprojects“ pranešime. Atlikėjas, pelnytai vadinamas Lietuvos džiazo ambasadoriumi, nuolat kuria tarptautinių sudėčių ansamblius, inicijuoja tarptautinius projektus, o šį kartą groja su vienu originaliausių šių dienų improvizatorių.

Saksofonininkas ir gitaristas yra drauge kūrę už žanrų ribų išsiveržiančiuose muzikiniuose projektuose – „Toxicum“, „Megaphone“ ir „Copenhagen Art Enseble“. Jau keletą metų L.Mockūnas ir M.Ducret keliauja į neaprėpiamas duetinių improvizacijų erdves, garsinius tarpusavio pasikalbėjimus, pristatydami juos koncertuose. Duetas yra išleidęs kompaktinę plokštelę „Silent Vociferation“ („Tylus klyksmas“).

Antras „Muzikos energijos“ ciklo koncertas – kompozitoriaus Gedimino Gelgoto įkurto ir vadovaujamo ansamblio NI&Co pasirodymas – vyks balandžio 12 d.

Šio kolektyvo branduolį sudaro jaunieji Lietuvos stygininkai, tarptautinių konkursų laureatai. NI&Co atlieka šiuolaikinę art krypties muziką, groja šiuolaikinės angloamerikietiško pasaulio, minimalistinės, new simplicity muzikos stiliumi. Didžiumą jų repertuaro sudaro kolektyvo vadovo G.Gelgoto muzika. Ansamblis koncertuoja Rygos, Maskvos, Sankt Peterburgo, Hamburgo, Londono ir kitų Europos miestų koncertų salėse.

Trečiame koncerte balandžio 19 d. pasirodysiantis trio BSM – džiazo smuikininkas Vytautas Mikeliūnas, violončelininkas Mindaugas Bačkus ir akordeonininkas Romas Sviackevičius – gerai žinomi kaip solistai ir kitų ansamblių nariai. Muzikantai kolektyvo veiklą apibūdina kaip malonumą, savo stilių priskiria ne džiazo, o laisvos improvizacinės kūrybos sferai. Gebėdami reaguoti į mažiausius kolegų energetinius virpesius, BSM nariai muzikines improvizacijas kuria čia pat, šią akimirką.

Anot organizatorių, muzikos energija – visiškai nauja energijos rūšis, ekologiška, nesekinanti žemės išteklių, šildanti žmones ir daranti juos laimingus. Rengėjai tikina, jog kiekvienas ciklo koncertas leis patirti savitą, kaskart skirtingai perteiktą muzikos energiją.

Jai prasiveržti ir pasiekti klausytojų širdis padės ypatinga, netradicinė koncertinė erdvė – Energetikos ir technikos muziejus. Pasak „DRprojects“ vadovo Danieliaus Rubino, tai bus unikali galimybė atlikėjams atsiskleisti naujose koncertinėse erdvėse, o klausytojams pažvelgti į atlikėjus kitomis akimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius