Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras kviečia į 26-ąjį koncertų sezoną

Po įspūdingo jubiliejinio sezono Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras kviečia į naują 26-ąjį koncertų sezoną. Galima drąsiai teigti, kad nauji orkestro metai paženklinti stipriausio ryškumo žvaigdžių lietumi ar nepabijoti pasakyti, kad su orkestru gros klasikinės muzikos pasaulio herojai, kurių žygdarbiai pasaulio scenose jaudina tūkstantines auditorijas.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka

 

Pirmam pusmečiui ruošiami devyni simfoninės muzikos koncertai. Maestro Y. Menuhino įvertintas kaip tobuliausias jo kada nors girdėtas smuikininkas, Vadimas Repinas – sezono pradžios koncerto herojus. Skambės D. Šostakovičiaus koncertas smuikui ir orkestrui nr. 1. Taip pat šiame rugsėjo 12-ąją vyksiančiame koncerte orkestro įkūrėjas, meno vadovas ir vyr. dirigentas su naujus muzikinius iššūkius prisiėmusiu orkestru klausytojams dovanos A. Bruknerio septintąją simfoniją.

Smuikininko V. Repino pradėtą LVSO 26-ojo sezono muzikinę kelionę tęs spalio 3 d. vyksiantis koncertas „Gruzijos smuiko legenda – Liana Isakadze“, lapkričio 7 d. simfoniniame koncerte „Iš artisto gyvenimo“ romantiškas ir sodrus Deniso Šapovalovo violončelės tembras atsiskleis C. Saint-Saënso koncerto violončelei ir orkestrui pasažuose, P. Čaikovskio Variacijose Rococo tema. „Prancūziškos muzikos vakare“ klausytojų lauks ypatingas svečias: smuikininkas Sergejus Malovas. Paskutinįjį metų mėnesį fortepijono pasažais papuoš pianistas Aleksandras Palėjus. Drauge su orkestru, diriguojamu G. Rinkevičiaus, atliksiantis F. Šopeno koncertus fortepijonui ir orkestrui Nr. 1 ir Nr. 2.

Vilniečiams ir jo svečiams orkestras suteiks galimybę pasiklausyti Lietuvos scenose visada laukiamų savo talentingųjų atlikėjų - spalio 17 d. S. Prokofjevo, W. A. Mozarto ir P. Čaikovskio fortepijoninių koncertų gelmes atvers Lukas Geniušas koncertuosiantis kartu su maestro Petru Geniušu. Į Lietuvą iš Vokietijos koncertuoti grįš pianistas Gintaras Januševičius. Koncerte „XX a. klasika“ skambės A. Chačiaturiano koncertas fortepijonui ir orkestrui Des-dur, o simfoninio orkestro meistriškumas atsivers S. Prokofjevo simfonijoje Nr. 5 bei A. Chačiaturiano Adagio iš baleto „Spartakas“. Šiuolaikinės muzikos festivalis „Gaida“ orkestrui patikėjo uždarymo koncertą. Prie dirigento pulto taip pat stos Martinš Ozolinš, Charles Olivieri-Munroe, Julius Geniušas.

Tęsdamas draugystę su Kauno valstybiniu choru, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras spalio 24 ir 25 dienomis klausytojus kvies kartu paminėti svarbią choro sukaktį koncerte „Kauno chorui – 45!“. Greta gražiausių XIX a. operų chorų suskambės didingasis K. Szymanowski kūrinys „Stabat Mater“ solistams, chorui ir orkestrui, diriguos choro meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis.

Išskirtinis vakaras spalio 4-ąją - styginių instrumentų įsuktą turbiną su trenksmu keis perkusijos vakaras – Vilniaus kongresų rūmų salės erdvę drebins jubiliejinis koncertas „Born to Beat Wild – Pavel Giunter 50“.

Orkestras lieka ištikimu edukacinei misijai, jaunuosius savo klausytojus kvies į koncertus visai šeimai: pasirodys kartu su „Tele Bim-Bam“ kolektyvu, o „Liepaičių“ chorinės dainavimo mokyklos chorai Kalėdinių giesmių koncertu palydės į didžiąsias metų šventes.

Išskirtinė ir visa Kalėdinio laikotarpio programa – šventinių koncertų programa ne tik gausi (tarp Kalėdų ir Naujųjų metų skambės 7 koncertai), bet ir ryški ypatingai Lietuvos publikos mylimais atlikėjais bei netikėtumais. Be šventinių „Roko baladžių 3“, „The Queen Symphony“, nuskambės ir premjera Lietuvoje - „Genesis Suite“.

Antrąją šv. Kalėdų dieną klausytojus į šventinį koncertą pakvies tenoras Merūnas Vitulskis, dovanosiantis rinktinius kūrinius iš plataus savo repertuaro. Paskutiniąją metų dieną Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras kvies palydėti itin šventiškai – ruošiami net du koncertai. Gruodžio 31 d. 17 val. klausytojai galės mėgautis gražiausiomis operų arijomis, atliekamomis soprano Lilijos Gubaidulinos, o 19 val. Vilniaus kongresų rūmus užlies šviesų, muzikos ir geros nuotaikos banga – suskambės teatralizuotas Naujųjų metų koncertas „ J. Štrauso valsų ir polkų fejerverkai“.

Daugiau informacijos apie repertuarą ir 26-ojo sezono solistus galima rasti oficialioje orkestro svetainėje www.lvso.lt bei „Facebook“ paskyroje „Lithuanian State Symphony Orchestra“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius