Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lindyhoperiai festivaliu žada sudrebinti sostinę

Pavasaris nebūtų pavasaris be tradicinės ir kasmet augančios lindyhoperių šventės „Harlem 2010“. Balandžio 2 – 5 d. Vilniuje dar kartą keliausime laiku šimtmetį atgal į Niujorką, tų laikų pagrindinį pramogų rajoną – Harlemą.
Lindyhopas
Lindyhopas / Lindyhop.lt nuotr.
Temos: 1 Džiazas

Šiais metais lindyhoperiai vėl nori šventine nuotaika ir džiaugsmu dalintis su visais džiazo mylėtojais.

„Mums patiems sunku patikėti, kad į Lietuvą atvažiuos tiek daug įspūdingų šokėjų ir muzikantų. Norime, kad visi turėtų galimybę juos išvysti ir išgirsti“, – sako festivalio organizatoriai Lindyhop.lt klubo nariai.

Be šokių pamokų, „Harlem 2010“ bus gausu atvirų renginių. Festivalio startas – balandžio 2 d. 16 val. Lietuvos Mokslų Akademijos salėje. Čia, kaip ir kiekvienais metais, vyks paskaita – diskusija džiazo šokių ir muzikos istorijos tema. Iš Naujojo Orleano atvyksiantis charizmatiškasis džiazo istorikas Peter Loggins pastaruosius kelis dešimtmečius tyrinėja Amerikos džiazo muziką ir šokius, artimai bendrauja su Svingo eros legendomis.

„Tai ne šiaip istorijos paskaita, o tikri žvaigždžių pasakojimai apie ano meto kultūrą“, – teigia istorikas.

Kitas „Harlem 2010“ pasididžiavimas – vieni garsiausių svingo muzikos atlikėjų – „The Carling Family Band“. Unikali džiazo muzikantų šeima iš Švedijos kaitins Vilniaus publiką net dvi naktis! Jie scenoje ne tik virtuoziškai groja ir dainuoja, bet šoka, atlieka komiškus duetus, stebina įvairiais cirko triukais! The „Carling Family Band“ šou galima bus išvysti balandžio 3d, šeštadienį, gyvos muzikos klube „Tamsta“ ir balandžio 4d., sekmadienį, pagrindiniame „Harlem 2010“ vakarėlyje klube „New York“.

Kulminaciniame festivalio vakarėlyje sekmadienį, be žavingosios švedų šeimynėlės, taip pat koncertuos Lietuvos kariuomenės orkestras su specialia svinguojančia programa, pasirodys garsiausių lindyhopo trupių „The Silver Shadows“ ir „The Harlem Hot Shots“ nariai, konkursuose varžysis geriausi „Harlemo“ šokėjai. Vintažine atmosfera alsuojantis „New York“ klubas turėtų visus įtraukti į lindyhoperius pakerėjusį šėlsmą.

„Harlem 2010“ lindyhoperiams taip pat yra šokių gatvėje sezono pradžia. Pirmojo šiais metais Lindy žygio pradžia Velykų sekmadienio popietę, 16 val. skverelyje, esančiame tarp centrinio pašto ir „Gedimino 9“. Lindyhoperiai šokdami žygiuos gatvėmis pro Vilniaus katedrą į Rotušės aikštę ir dalinsis pavasariška nuotaika su miesto gyventojais.

Lindyhoperiai, atrodo, rimtai nusiteikę sudrebinti iš žiemos miego bundančią sostinę.

Daugiau informacijos apie džiazo šokių festivalį „Harlem 2010“ internetiniame puslapyje www.harlem.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius