Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lotynų Amerikos kultūros dienos įtrauks į karštą menų siautulį

Rudenėjantį Vilnių šeštą kartą šildys ir į pramogų sūkurį spalio 21-28 dienomis kvies Lotynų Amerikos kultūros dienos. Šių metų mini festivalis vilniečiams bei miesto svečiams paruošė dar spalvingesnę programą.
Kadras iš Lotynų Amerikos kultūros dienų programos filmo
Kadras iš Lotynų Amerikos kultūros dienų programos filmo / Organizatorių nuotr.

„Taip jau kasmet sutampa – vos atšalus orams į Vilnių sugrįžta karštos Lotynų Amerikos kultūros dienos. Šįkart bandysime sušildyti įdomiais kino seansais, Lotynų Amerikos šokiais, tikrai linksma muzika ir nuoširdžiais pasikalbėjimais“, – apie artėjantį festivalį kalbėjo VŠĮ „Kino pavasaris“ direktorė ir Lotynų Amerikos kultūros dienų organizatorė Vida Ramaškienė.

Organizatorių nuotr./Kadras ia Lotynų Amerikos kultūros dienų programos filmo.
Kadras iš Vytauto Balsio kino novelės

Pasak organizatorių, šių metų festivalio branduolys – kinas. Lankytojai turės galimybę susipažinti ne su dešimt vaidybinių ir dokumentinių filmų, tarp kurių ir praėjusio dešimtmečio klasika, ir mūsų dienų kino naujovės. Filmų programoje bus parodytos ir dvi lietuvių režisieriaus Vytauto Balsio kino novelės, kuriose vaidina puikiai pažįstami menininkai: Ingeborga Dapkūnaitė, Kostas Smoriginas, Martynas Budraitis ir Raimondas Sližys. Visi filmai bus rodomi kino teatre „Pasaka“.

Muzika, kinas, fotografija ir šokiai

Festivalio programoje liesis ir skambi muzika. Klubas „Ex Libris“ pakvies susipažinti su tradiciniu Centrinės Amerikos instrumentu – marimba, o menu fabrikas  „Loftas“ dovanos išskirtinį charizmatiškojo kolumbiečio Antonio Rivaso pasirodymą. Festivalio organizatoriai išduoda, jog būtent Antonio Rivasas į Lietuvą atsiveža programą, parengtą pagal itin nuotaikingą muzikinį stilių – kumbiją.

Lotynų Amerikos kultūros dienos pristatys ir dvi fotografijų parodas. Vieną jų dovanos žurnalistas ir keliautojas Vytaras Radzevičius, užfiksavęs akimirkas kelionėje po Argentiną, Braziliją, Čilę. Antroji paroda – tai fotomenininkės Mirjam Wirz foto reportažas apie pastarųjų metų kumbijos didžėjus, vietines žvaigždes ir gatvės kultūrą Meksikoje.

Organizatorių nuotr./Kadras ia Lotynų Amerikos kultūros dienų programos filmo.
Kadras iš filmo

Bene labiausiai kraują kaitinti nusiteikę bačatos šokių mokytojai. Studijos „Souls“ profesionalų teigimu, bačata – tai ne tik šokis, bet ir labai jausmingas flirtas, suvedęs daugybę giminingų sielų. Lotynų Amerikos kultūros dienomis šokėjai ketina pasirodyti netikėtose Vilniaus miesto erdvėse, kur kvies ne tik stebėti pasirodymus, bet ir įsilieti į bačatos šokių pamokas.

Įspūdžiais dalinsis garsūs žmonės

Dar vienas išskirtinis šių metų Lotynų Amerikos kultūros dienų bruožas – Lietuvos menininkų bei keliautojų patirtys ir ryšiai su Pietų Amerika. Renginio diskusijų klubas „Ex Libris“ kvies pasiklausyti pasakojimų iš Jurgio Didžiulio, Alinos Orlovos, Igno Krupavičiaus, Martyno Starkaus ir kitų Lotynų Amerikai neabejingų keliautojų lūpų.

Išsamią „Lotynų Amerikos kultūros dienų“ filmų programą rasite PASPAUDĘ ČIA.

Organizatorių nuotr./Kadras ia Lotynų Amerikos kultūros dienų programos filmo.
Organizatorių nuotr./Kadras iš Lotynų Amerikos kultūros dienų programos filmo

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius