-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Luvras surinko milijoną eurų Lucaso Cranacho paveikslui įsigyti

Luvro muziejui pavyko iš aukotojų surinkti milijoną eurų vokiečių dailininko Lucaso Cranacho vyresniojo paveikslui „Trys gracijos“ įsigyti. Šiai sumai surinkti per specialų tam tikslui sukurtą tinklalapį (troisgraces.fr) prireikė tik mėnesio.
„Trys gracijos“ papuoš Luvro kolekciją.
„Trys gracijos“ papuoš Luvro kolekciją. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Luvras Prancūzija

Paveikslas iš viso kainuoja 4 mln. eurų. Dalį pinigų skyrė rėmėjai, dar dalį užmokėjo pats muziejus. Tokiu būdu Luvras pasirengęs įsigyti paveikslą, kuris iki šiol buvo saugomas privačiose kolekcijose.

„Tai puiki Kalėdų dovana. Mes labai nustebę, kad pinigus taip greitai pavyko surinkti“, – pareiškė muziejaus direktorius Henri Loyrette'as.

Buvo aukojamos sumos nuo vieno iki 40 tūkst. eurų. Be privačių asmenų pinigų tam skyrė apie dešimt nedidelių Prancūzijos ir užsienio kompanijų.

Lucaso Cranacho vyresniojo (1472 –1553) paveikslas „Trys gracijos“ buvo nutapytas 1531 metais ir vaizduoja charites arba gracijas – tris senosios graikų mitologijos linksmybių ir džiaugsmo deives. Šį siužetą savo tapyboje taip pat naudojo dar vienas Renesanso epochos dailininkas Raffaello, taip pat vėlesni - dailininkas Peteris Paulius Rubensas ir skulptorius Antonio Canova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius