-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

M.Žilinsko dailės galerijos svečiuose – fotografo-tyrėjo kūriniai

Kaune, Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus M.Žilinsko dailės galerijoje, nuo kovo 10 dienos bus galima aplankyti Tadeuszo Rolke retrospektyvinę parodą „Viskas yra fotografija“.
Lenkų fotografo kūriniuose dažniausiai užfiksuoti žmonės.
Lenkų fotografo kūriniuose dažniausiai užfiksuoti žmonės. / T.Rolke nuotr.

T.Rolke laikomas vienu žinomiausių Lenkijos fotografų. Kaune surengtoje parodoje pristatomi įvairiais jo kūrybos etapais sukurti darbai – nuo ankstyvųjų menininko fotografijų, pelniusių jam pripažinimą Lenkijoje ir už jos ribų, taip pat naujausios, darytos pastaraisiais metais.

„Jis yra tyrėjas“, – taip apie T.Rolke ir jo kūrybą sako fotografijos kritikai. Visada šalia esanti kamera leido T.Rolke savotiškai užfiksuoti įvairius pasaulio gabalėlius, taip pat atitolti nuo paties savęs. Nevienoje menininko nuotraukoje užfiksuoti žmonės, esantys autentiškoje aplinkoje. Kai kurios T.Rolke nuotraukos – tarsi dokumentinės. Net ir tuose kadruose, kuriuose nesimato žmonių, jaučiama, kad jie čia buvo prieš akimirką – tai atskleidžia kartais aiškiai matomi, o kartais tik numanomi jų veiklos pėdsakai.

T.Rolke retai fotografuoja peizažus, jis fiksuoja žmonių likimo topografiją, perteikiamą gyvenimo turiningumu. Tačiau menininką domina ne tik garsūs ir žinomi žmonės, bet ir visiškai anoniminiai asmenys. „Kad padarytum gerą nuotrauką, reikalingas ne tik talentas, bet ir intuicija bei gebėjimas stebėti pasaulį“, – teigia menininkas .

Parodos atidarymas – ketvirtadienį, 17 val. Aplankyti ją bus galima iki balandžio 17 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius