-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mados savaitgalyje V. Diawara raudonų kilimų neties

Spalio 9–10 dienomis vyksiantis „Mados savaitgalis“ (Vilnius Fashion Weekend) – didžiausias rudens mados renginys, skirtas švęsti naują sezoną. Jo namai – menų fabrikas LOFTAS, 500 kv.m. dydžio Vilniaus Naujamiesčio erdvė, formuojanti naują miestų erdvių standartą – atvirą, laisvą ir intriguojantį.
mados savaitgalis
mados savaitgalis
Temos: 1 „Loftas“

Lietuvoje mados pasaulis gana uždaras ir perdėtai mistifikuojamas, o jo dalyviai – dizaineriai, modeliai, verslo atstovai – sukuria didžiulį barjerą tarp savęs ir ne jų „rato“ žmonių. Mados savaitgalių tikslas  – padaryti juos prieinamus kuo platesnei publikai, ne tokius uždarus kaip tradicinės mados savaitės, kuriose dar ir dabar galioja politika “tik su kvietimais”.

“Man atrodo, kad Lietuvoje “mada” yra lygu “aukštuomenė”. Mados savaitgalio metu stengsimės sukurti kitokį vaizdą, sudaryti visai kitokią nuomonę apie ją. LOFTAS galbūt nėra aukštuomenei skirta vieta, bet tai yra vieta, kur mada įgaus kitokį – prieinamesnį pavidalą. Čia dėmesys bus nukreiptas ne į aukštąją madą, o į stilių ir asmenybes. Nebus jokių raudonų kilimų, viskas bus „loftiška“ – man tai daug labiau priimtina”, sako menų fabriko įkūrėjas Viktoras Diawara.

Šeštadienio laukiamiausia – mados spektaklio „OrlaNdO“ premjera

Pirmąją “Mados savaitgalio” dieną pradės premjera – mados, muzikos ir teatro reginys „OrlaNdO“, kurį režisuos Gytis Ivanauskas. Spektaklio meno vadovė, dizainerė Daiva Urbonavičiūtė rūpinsis, kad jame susilietų būsimo sezono tendencijos, diktuojamos pripažintų Lietuvos dizainerių. Garso takelį specialiai spektakliui ruoš muzikantas Viktoras Diawara kartu su kompozitoriumi Gediminu Gelgotu ir jo naujų idėjų kameriniu orkestru “Niko”.
 
Scenoje žiūrovai pamatys ne tik patį G. Ivanauską, bet ir kitus puikiai žinomus atlikėjus – aktores Editą Užaitę ir Eglę Driukaitę, modelius Aistę Jasaitytę bei Smiltę Bagdžiūnę. Spektaklio šokėjai – ne tik savo srities profesionalai iš G. Ivanausko teatro, bet ir naujokai, kuriuos režisierius per kelias savaites paruošė premjerai.

“Tai pirmas mano toks didelis, masinis projektas. Spektaklio metu scenoje šoks ne tik patyrę aktoriai bei šokėjai, bet ir 50 neprofesionalų – entuziastų iš gatvės, o tai suteikia spektakliui daugiau intrigos. Taip, dirbti su jais  yra sunkiau, nes jie nežino mano darbo metodų, reikalavimų, bet aš esu patenkintas savopasirinkimu. Šokti susirinko jauni ir labai entuziastingi žmonės, kurie pasiruošę dirbti ir parodyti visiems, kad gali tiek pat, kiek ir profesionalai”, vardija režisierius.

Šiam mados spektakliui kostiumus ruošia puikiai žinomi Lietuvos dizaineriai – Egidijus Sidaras, Jurgita Januškevičiūtė–Žiugždienė Daiva Urbonavičiūtė, Seržas Gandžumianas, Jolanta Rimkutė, Ieva Ševiakovaitė Jolanta Talaikytė, Egidijus Rainys ir daugelis kitų.

Sudėtingų konstrukcijų kelių aukštų scena, orkestro simfonijų ir šiuolaikinės muzikos junginys, per 60 spalvingo spektaklio dalyvių ir įspūdingi dizainerių kostiumai – ši premjera neabejotinai papirks priimančius madą, kaip kiekvieno iš mūsų kultūros dalį. 
 
Mados savaitgalis siaus iki pusryčių 
 
Po spektaklio erdvė per valandą pasikeis į pasiutusį mados vakarėlį “GaGa Mode”. Tai neoficialios vakarėlių serijos “LoftParty”, kurios išskirtinis bruožas – privalomas aprangos kodas, tęsinys. “Šiuose LOFTO vakarėliuose persirengti tiesiog būtina – jei to nepadarysi, nejaukiai jausies tu, o ne tas, kas užsivilko savo beprotiškiausią garderobą. Ateiti į “GaGa Mode” nepasiruošus – bloga karma visiems metams”, juokauja vakarėlio šokdintojas Viktoras Diawara.

„GaGa Mode“ tema – ne konkretus žmogus ar personažas, o jo išraiškos laisvė. Vienai nakčiai organizatoriai kviečia palikti namie visus „nedrąsu“, „gal neišsišoksiu“, „o gal visgi džinsus... “ ir susiruošti į laukinį mados vakarėlį – tarsi jis būtų paskutinis. Čia leidžiama viskas, išskyrus nykumą ir nuobodybę.

“LOFTE dar nėra buvę vakarėlio be staigmenų – tai jau beveik tapo mūsų skiriamuoju ženklu. Galiu tik pasakyti, kad šis tikrai nebus išimtis. Tas, kas išeis namo antrą valandą nakties, dar labai daug praleis”, – paslapčių neišduoda Viktoras. 
  
 
Sekmadienį laukia “Mados skveras” sekmadienio iškyla vidury miesto
 
Sekmadienį “Mados skveras” taps dizainerių, krautuvėlių bei pirkėjų susitikimo vieta – improvizuota vieša erdve, kurioje prie žavingos savaitgalio popietės nuotaikos derės gyva muzika, pasivaikščiojimai ir galimybė gyvai šnektelti su mėgstamais dizaineriais.  500 kv.m. industrinės erdvės visai dienai virs miesteliu su savo gyventojais, nuotykiais ir žavingais užsiėmimais – tikra sekmadienio iškyla vidury miesto.
 
Šiai šurmulingai mugei intensyviai ruošiasi gausus būrys lietuvių dizainerių bei įvairių krautuvėlių. Vos duris atvėrę “KUKLA Beauty Box”, išradingi “V2 Concept Store”, parduotuvėlės „De’Žavu“, „Daiktų viešbutis“, dizainerės Rasa Juškevičienė,  Kristina Kruopienytė, Jolanta Rimkutė, Ieva Ševiakovaitė, mados namai „Zoraza“, – tai tik nedaugelis iš vilniečių pamėgtų vardų ir vietų, lauksiančių svečių mados skverelyje.

“Mados skvere” taip pat bus pristatyta ypatingai žavi naujiena – tik rugsėjo pabaigoje į Lietuvą atvykęs naujausias stilingasis crossover „MINI Countryman“ su keturių varomų ratų sistema. “Minių” gerbėjams tai bus puiki galimybė su šiuo naujoku susipažinti iš arti.

Kiekvienas skverelio dalyvis ne tik stovės ir pardavinės savo kūrinius – kiekviename kampe laukite nuolatinio veiksmo, bruzdesio, iš anksto neskelbtų nuotykių ar akcijų – džiuginti sekmadienio svečius pardavėjai nusiteikę iš širdies.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius