Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažoji Lietuvos kultūros sostinė Priekulė kvies keliauti

Šį savaitgalį Mažosios kultūros sostinės titulą perimsianti Priekulė visus metus kvies stabtelėti savotiškose stotelėse ir prisiminti ryškiausias krašto istorines asmenybes, įvykius.
Priekulė šiais metais tapo Mažąja kultūros sostinė
Priekulė šiais metais tapo Mažąja kultūros sostinė / Organizatorių nuotr.

Penktadienio vakarą priekuliškiai ir miestelio svečiai bus kviečiami dalyvauti ekskursijoje „Į svečius pas Ėvę“. Ievos Simonaitytės memorialinio muziejaus vadovė Laima Lemežienė kvies prisiminti šiame krašte gyvenusią ir kūrusią rašytoją.

18 val. Priekulėje rinksis tradicinį naktinio žygio „Klaipėdos sukilėlių keliais“ dalyviai. Jiems bus iš anksto dalijami žemėlapiai.

Šiemet naktiniame kelių dešimčių kilometrų žygyje dalyvauti panoro per 2000 žygeivių. Tradicinis žygis, kuriame itin mėgsta dalyvauti jaunimas, primena apie istorinį 1923-iųjų žygį. Sukilėliams pavyko pasiekti, kad prie Lietuvos būtų prijungtas Klaipėdos kraštas.

Alvydo Tamošiūno nuotr./Naktinio žygio akimirka
Alvydo Tamošiūno nuotr./Naktinio žygio akimirka

Šių metų maršrutas drieksis per Priekulę, Kairius, Kuršių marių pakrantę.

Žygeivius išlydės Povilo Meškėlos ir grupės „Rojaus tūzai“ muzika.

Penktadienio vakarą svečiai bus kviečiami dalyvauti ir ekskursijoje „Senoji Priekulė“ po Laisvės kovų ir tremties muziejų.

Dizainerių Jolantos ir Artūro Rudaičių šviesos instaliacija „Stotis atgyja“ nušvies senąją Priekulės geležinkelio stotį.

„Atsigręžiame į Priekulės istoriją, kuri buvo ir skaudi, ir įdomi. Priekulė buvo svarbus kelias, jungęs Tilžę ir Klaipėdą. Todėl kultūrinių renginių akcentas bus savotiškos geležinkelio stotys: Priekulės, Šventvakarių Ėvės, Šiupinio, Ernsto Vicherto, Jono Gižo, Garo ir kitos“, – vardijo Priekulės kultūros centro vadovė, Mažosios Lietuvos kultūros sostinės renginių organizatorė Alanta Zapalskienė.

Geležinkeliu į Priekulę gyventi ir kurti atvyko ne vienas kultūros veikėjas.

Šiemet sukanka 120 metų, kai gimė žymi Mažosios Lietuvos rašytoja Ieva Simonaitytė. Visas sausis bus skiriamas šiai rašytojai prisiminti.

Vasarį priekuliškiai kvies į tradicinio krašto patiekalo – šiupinio – virimo čempionatą.

Gerimanto Statinio nuotr./Šiupinys
Gerimanto Statinio nuotr./Šiupinys

„Lauksime ne tik pravažiuojančių pro Priekulę, bet ir sustojančių. Pusę metų rengėmės šiems įvykiams, žadame daug renginių“, – teigė renginių organizatorė.

Vasarą į Priekulę kvies amatininkai, vyks pirčių čempionatas, rengiami pasiplaukiojimai po marias, žirgų sporto čempionatas. Metus užbaigs įstabūs kalėdiniai renginiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius