Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažoms ir didelėms princesėms – autorinių lėlių paroda (nuotraukos)

Rimtas žvilgsnis, svajinga veido išraiška, susimasčiusi grimasa – tokios lyg gyvos lėlės ketvirtadienio vakarą prisistatė Vilniaus galerijoje „Aukso avis“. Keturios autorės susirinkusiems pristatė savo rankų ir širdies kūrinius – autorines lėles.
Lėlių parodos atidarymas
Lėlių parodos atidarymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Paroda

Menininkės Vitos Kiseliūnienės lėlės – smalsuolius bandė pavergti vis kitokia veido išraiška, kuri neleido suprasti – ar tu žiūri į lėlę, ar ji į tave. Šalia mergaičių, moteriškaičių ir visiškų moteriškių netikėtai atsistojo ir pegasas – arklys su sparnas, tarsi viliodamas nuskraidinti visų norinčių svajones.

Tuo tarpu kūrėja Eglė Kvintienė parodė, kad lėlės gali būti ir mielos senučiukės, kurios patogiai atsirėmusios nežinia ką galvoja. Šalia tokių mielų merių popins vietą rado ir charizmatiškas juokdarys bei tikros princesės itin pūstomis suknelėmis.

Mildos Daubarės smulkutės lėlės ne tik susėdo galerijos lentynose, bet ir pakibo ore. O štai Indrės Bradauskaitės moterytės dvelkė retro dvasia.

Parodos atidarymas sutraukė daug smalsuolių, kurie norėjo apžiūrėti kūrinius ir susipažinti su galbūt net gyvenime matytais žmonių tipažais, kurie atgijo lėlėse. Tačiau bene daugiausia džiaugsmo autorinių lėlių paroda suteikė mažoms princesėms, kurios išpūtusios akis sutiko kiekvieną paslaptingą lėlę, turinčią savo istoriją.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lėlių parodos atidarymas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lėlių parodos atidarymas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius