Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menininkas Liudas Parulskis Vilniui pristatė „betoninę“ miesto viziją

Vilniaus fotografijos galerijoje buvo atidaryta Liudo Parulskio foto ir videomanipuliacijų paroda „Barokas ir betonas“. Šis festivalio „Vilnius Street Art“ renginys gausiai meno gerbėjų miniai ketvirtadienį pristatė kitokią Vilniaus viziją – Vilniaus, kuriame barokinių pastatų ar architektūrinių elementų vietą užima „betono“ architektūra ir atvirkščiai.
Liudo Parulskio parodos „Barokas ir betonas“ atidarymas
Liudo Parulskio parodos „Barokas ir betonas“ atidarymas / Norbert Tikaj nuotr.

Iki rugsėjo 19 d. vyksiančioje parodoje pristatyta plati Liudo Parulskio fotomanipuliacijų serija. Praėjusiais metais festivalyje „Vilnius Street Art“ pristatęs pirmąsias manupuliacijas nuotraukomis, šiemet Liudas Parulskis kai kuriuos savo darbus perkėlė net į 3D erdvę – norėdami pamatyti šiuos darbus, parodos atidarymo svečiai naudojosi galerijoje dalinamais 3D akiniais.

„Miestų fotomanipuliacijas pradėjau labai seniai – 1998 metais sukūriau pirmąją tokių darbų seriją „Vilnius-Lvovas“, kurioje sukeičiau vietomis šių dviejų miestų detales. Pamažu taip išsivystė ir „Baroko ir betono“ idėja, tik ji galiausiai įgavo daug daugiau multimedijos plotmių – darbams panaudojau tradicinės fotomanipuliacijos technikas, 3D manipuliacijas ir videomanipuliacijas.

Sukurti šią seriją mane paskatino vienas didžiausių architektūrinių Vilniaus kontrastų – itin puošnus barokinis senamiestis ir visai neypatinga miegamųjų mikrorajonų betono plokščių estetika. Vieną sukeitus su kitu į akis iš karto krinta šių architektūrinių stilių priešingybė“, – pasakoja parodos autorius, menininkas Liudas Parulskis.

Parodos „Barokas ir betonas“ kuratorė Laima Kreivytė teigia, kad Liudo Parulskio urbanistinės fototransformacijos skatina kitaip pasižiūrėti į miestą ir jo ateities scenarijus – siektinus ir vengtinus. 

„Jos kviečia apmąstyti Vilniaus istoriją, architektūrą ir simbolius, sakralines ir kasdienes gyvenamąsias erdves. Kartu eksponuojama 3D vaizdų serija suaktyvina patį žiūrėjimo procesą ir dar labiau trina realybės ir virtualybės ribas. Ši paroda aktualizuoja mūsų atmintyje kuriamą vaizduotės Vilnių, ieškodama dialogo ne tik su architektūra, bet ir su fotografinėmis bei meninėmis jos interpretacijomis“, – sakė L.Kreivytė. 

Paroda lankytojų laukia Vilniaus fotografijos galerijoje, Stiklių g. 4, iki rugsėjo 19 d.

Trečiasis tarptautinis gatvės meno festivalis „Vilnius Street Art“ vyksta 2015 m. rugpjūčio 19 d. – rugsėjo 23 d. Stoties rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius