Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menininko darbas, kuriame vaizduojamas lietuvės nužudymas, Škotijoje sukėlė pasipiktinimo audrą

Škotų menininko darbas, kuriame vaizduojami du nusikaltėliai, nešantys nupjautą lietuvės moters galvą, sukėlė pasipiktinimo audrą mažame pajūrio miestelyje. Anglimi pieštas darbas, kuriame menininkas vaizduoja Jolantos Blėdaitės nužudymą, įtrauktas į meno festivalio „Art Brechin 2009“ programą.
Škotijos pareigūnai ap-iūri vietą pajūryje, kur rasta gabalais sukapota lietuvė
Škotijos pareigūnai apžiūri vietą pajūryje, kur rasta gabalais sukapota lietuvė / news.sky.com nuotr.

Lietuvė Škotijoje buvo nužudyta pernai. Jos nupjautą galvą aptiko pajūryje žaidę vaikai. Dėl 35 m. moters nužudymo buvo apkaltinti lietuviai Vitas Plytnikas ir Aleksandras Skirda. Abu jie buvo nuteisti kalėti iki gyvos galvos.

Kaip sekmadienį rašo Sunday Mail, dabar šis siaubingas nusikaltimas vaizduojamas paveiksle, kuris įtrauktas į meno festivalio „Art Brechin 2009“. Tai sukėlė milžinišką vietos gyventojų pasipiktinimą.

„Tai yra tiesiog šlykštu visą tai demonstruoti. Juk praėjo tiek nedaug laiko“, - sako 56 m. Ann McDonald.

Tuo tarpu savo darbą ginantis menininkas Davidas Adamas sako, kad jis tiuk pavaizdavo tai, kas įvyko už 150 jardų nuo tos vietos, kur jis gyvena.

„Žmonės skaitė apie tai, kas įvyko. Tačiau įvykį atvaizduoti galima ne tik raštu“, - menininko žodžius cituoja thecourier.co.uk.

„Man kelia susirūpinimą, kad čia gali užsukti nužudytos moters artimieji. Jiems aš nerasčiau ką pasakyti. Bet tiesa yra ir tai, kad tas nemalonus įvykis pakeitė visuomenę. Žmonės buvo sujaudinti to barbariškumo. O mano kaip menininko pareiga yra atspindėti įvykius - nusikaltimus, neteisybę, skriaudas. Tai reikia iš tiesų atspindėti, kad daugiau tai niekada nepasikartotų“, - tvirtina Davidas Adamas.

Menininkas tvirtina, kad jis visą savaitę buvo Mechanikos istituto salėje, kurioje kaba paveikslas. Daugybė lankytojų jį komentavo, tačiau niekas menininkui nepriekaištavo.

Už salės ribų lankytojų komentarai svyravo nuo nieko nesakančių „O, Davidai!“, iki minčių apie prastą menininko skonį.

„Festivaliui nereikia tokių darbų. Tai viso labo menininko bandymas pavaizduoti tai, kas įvyko. Tačiau tas bandymas yra tik rodo jo prastą skonį“, - sakė vienas lankytojas, kuris mano, jog atspindi nuomonę, kurią pareikštų ir daugiau žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius