Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menų spaustuvėje – absurdo spektaklio premjera

Režisierė Loreta Raškevičiūtė, ilgametė „Raganiukės“ teatro vedančioji aktorė, šokusi choreografės Anželikos Cholinos spektakliuose, vaidinusi ir kūrusi KVB teatre, naujame monospektaklyje „Kai aš gulėjau mirties patale“ kvies žiūrovą intelektualiam dialogui. Kelis metus brandintas spektaklis bus pirmas monodarbas aktorei, pasižyminčiai išraiškinga, emocionalia ir originalia vaidyba teatre bei kine.
„Kūrybinio veiksmo bendruomenės“ teatras
„Kūrybinio veiksmo bendruomenės“ teatras / Logotipas

Valandos trukmės absurdo spektaklis pagal Nobelio premijos laureato amerikiečių rašytojo Viljamo Harisono Folknerio romaną „Kai aš gulėjau mirties patale“ pasakoja nesikalbančios šeimos istoriją. Kaip mirus motinai suaugę vaikai ir vyras turi nugabenti motinos palaikus į miestą palaidoti. Visi keliauja dėl savo priežasčių, tačiau motinos karstas vežime, nuolat iškylantys sunkumai jį vežant, priverčia šeimą padėti vienas kitam ir būti kartu. Jie kalbasi retai ir šiurkščiai, ir kiekvienas neišsakytas žodis kaupiasi šeimos narių viduje, tačiau kiekvienas ištartas tampa labai svarbus drauge su intonacija, lydinčiu žvilgsniu, judesiu.

Nelengva užduotis visus personažus įkūnyti vienai aktorei reikalauja ypatingos žodžio, kalbos studijos. Ar žodis, nešantis tikėjimą ir atvirumą, yra prabanga? Visuomenės tyrimai rodo, jog Lietuvoje daugiau nei pusė gyventojų neskaito laikraščių. Ar kalba nuskurdo, ar nebetikima ja? Ar per sunku žodžių gausoje rasti dalį tiesos? Režisierė ir aktorė Loreta Raškevičiūtė kalbės apie tai, kiek paveikus yra žodis: ką mes jais išreiškiame ir kaip būname suprasti.

Spektaklį kuria profesionali komanda. Muzikos autorius – Tautvilas Gurevičius, Menų spaustuvės žiūrovams pažįstamas kaip muzikos kūrėjas ir choreografas jaunų kūrėjų darbuose. Scenografiją kuria Irma Karvelytė, baigusi freskos ir mozaikos magistrą Vilniaus dailės akademijoje, rengianti personalines ir grupines tapybos parodas visoje Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius